Haberler

Kız Kur'an Kursu Öğrencilerinden "Yaşam Kalitesi ve Maneviyat" Konferansı

Kız Kur'an Kursu Öğrencilerinden
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Müftülüğü bünyesindeki Ayşe Boyacı Kız Kur'an Kursu öğreticileri, mezun olan öğrencileri anma etkinliği kapsamında Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç'in konuşmacı olarak katıldığı "Yaşam Kalitesi ve Maneviyat" konulu konferans düzenledi.

Ödemiş Müftülüğü bünyesindeki Ayşe Boyacı Kız Kur'an Kursu öğreticileri, mezun olan öğrencileri anma etkinliği kapsamında Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç'in konuşmacı olarak katıldığı "Yaşam Kalitesi ve Maneviyat" konulu konferans düzenledi.

Özel Birgivi Koleji konferans salonunda düzenlenen konferansı Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Özdemir, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz Çetinkaya ve vatandaşlar da izledi. Etkinliğin sunuculuğunu Nevin Nalcı, açılış konuşmasını ise Nevin Gülşen yaptı.

Gülşen, bu güne kadar kurslarından mezun olanlar adına bu şekilde bir konferans düzenlediklerini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Müftü Mustafa Bilgiç, konferansta özetle şunları söyledi: "Yaşam bir bütündür parçalanamaz. Bizler tarihli ama talihsiz bir neslin çocuklarıyız, sebebi ise tarihimizi tam manası ile bilmiyoruz. Tecrübe, yaşadığımız şeylerden neden sonuç ilişkisi çıkarmaktır. Yaşamımızda önemsiz insan, önemsiz an ve önemsiz ve önemsiz iş yoktur. Geleceğe güvenle bakan bir insanda güçlü bir inanç vardır. Dünya ahiretin tarlasıdır. İnsan yaşamının tüm zamanlarında bir bütünlük taşımalıdır, sözü, özü, gözü ve davranışları ile bir olması gereklidir. Uzun yaşamak değil kaliteli ve güzel yaşamak önemlidir. Yaşamak için değil doğru ve dürüst yaşamalıyız. Kaliteli yaşamda tercihler çok önemlidir. En önemli tercihlerimiz ise; arkadaş seçimi, iş seçimi ve eş seçimidir. Atalarımız bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişlerdir. Başarının düşmanları ise; tembellik, kötü arkadaş ve kötü rol ve modellerdir. Bilim ve dinin yaşam kalitesi ile ilişkisi ise; bilim ve din hayatımızı kolaylaştırır din ise hayatımıza anlam katar, hayatımızı manalandırır. Maneviyat demek manalandırmak demektir. Din Kur'an ve sünnet üzerinden şunları üretir; tevhit (Allah inancı), kardeşlik, ahiret, fazilet, yardımlaşma, diğergamlık, haram, helal, ahlak, adalet, eşitlik, özgürlük, aile olma, eşitlik, gelişim, dürüstlük, erdem, şehitlik, şefkat, sabır. Bu kavramlar bizim hayatımıza çeki düzen verir. İslam medeniyeti insana saygıyı, hakka ve halka saygıyı esas alan bir vakıf medeniyetidir. Kaliteli yaşam için kolay olanı değil doğru olanı yapmalıyız. Bizim dindarlığımız doğru olanı yapmak yerine kolay olanı yapmak üzere şekillenmiştir. Dindarlığın ölçüsü bilgi ve ahlaktır. Dünyayı değiştirecek üç kelime ise işini iyi yap. Önce şahsiyet sahibi sonra iş sahibi olunmalı. Kaliteli yaşamda; din, devlet, mutluluk, bilgi, başarı bir araçtır. Asıl amaç ise; bu araçlar vasıtası ile insanlığa faydalı olmaktır. Sağlıklı insan ise; bedenen sağlam, zihnen uyanık, ruhen dengeli olan insandır."

Konferansın bitiminde Netice Acarlı katılımcılara teşekkür ederek, dua yaptırdı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close