Haberler

Kırsaldaki Kadın Çiftçiler Eğitimle Daha da Güçlendirilecek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, kırsaldaki kadın çiftçilerin eğitimle daha da güçlendirileceğini kaydetti.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, kırsaldaki kadın çiftçilerin eğitimle daha da güçlendirileceğini kaydetti.

Kurt, Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği protokolü ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda, kooperatifçilik, girişimcilik, liderlik, iklim değişikliği toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet kişi hak ve özgürlükleri ve sosyal güvenlik konularında eğitim toplantıları düzenleneceğini bildirdi.

Kütahya İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt başkanlığında, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Coşkun Güler, Kadın Çiftçiler konu sorumlusu tekniker Fatma Ateş, Ziraat odası Başkanlığı temsilcisi Burcu Zeyrek ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcisi İlknur Kazer'in katılımıyla yapılan ilk toplantı düzenlendi.

Toplantıda uygulama komisyonu oluşturulması için kurumlara yazı yazılması, eğitici olarak görevlendirilecek personellerin isimleri ve eğitimde anlatılacak konu başlıklarının bildirilmesi, Domaniç'te düzenlenecek Ziraat odaları Koordinasyon toplantısında eğitimlerin uygulama esaslarının görüşülmesi kararı alındı.

Ziraat Odaları Koordinasyon toplantısında 2011-2014 tarihleri arasında kadın çiftçilere yönelik olarak yapılan tarımsal yayım faaliyetleri, uygulanan projeler ve eğitimlerle ilgili uygulama esasları görüşülerek Ziraat odalarının görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt tarafından 2014 yılının aile çiftçiliği yılı ilan edilmesinin en önemli nedeninin Dünyada 570 milyon tarım işletmesi olduğu, bu işletmelerden yalnızca 70 milyonunun büyük ölçekli işletme olduğu geri kalanının küçük aile işletmelerinden oluştuğu bu bağlamda da kadının eğitilmesinin ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Kadın Çiftçi eğitimlerinin 10'ar kişiden oluşan 5 tarım merkezinde ve 6 pilot İlçe merkezinden 10'ar kadının katılımıyla düzenlenmesinin düşünüldüğü ifade edildi.

Eğitimlerin tarım faaliyetlerinin az olduğu zamanlarda bir takvime bağlanarak yapılması hakkında görüş bildirildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close