Kırklareli'de "Emeğin Pazarlanması" Konulu Eğitim Semineri Verildi
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "Emeğin Pazarlanması" konulu eğitim semineri verildi.
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "Emeğin Pazarlanması" konulu eğitim semineri verildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon'da gerçekleşen eğitim semineri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu seminer öncesinde bir açılış konuşması yaptı.
İnsanların genellikle pazarlamayı daha çok ticari olarak düşündüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Uğurlu, pazarlamanın aynı zamanda bir ikna etme olayı olduğunu belirterek; "Bu konu aynı zamanda sosyal ve psikoloji alanları da içeriyor. Günümüzde kendimizi geliştirmek ve kişisel gelişime önem vermek belki de bu açıdan çok önemlidir" dedi.
Pazarlanmayacak hiçbir şey olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Uğurlu; "Mal, fikir veya hizmet, ne olursa olsun, bunu pazarlayabilmek önemlidir. Bunu pazarlarken kendi açınızdan karşınızdakini ikna edebileceğiniz yolları da verebilmek önemlidir. Çünkü, pazarlamanın yükünü herkes bilir. Dünyanın savaşmasına, ekonominin yükselip alçalmasına, bunların hepsinin altında yatan konu pazarlamadır.
Pazarlamayı kullananlar doğru şekilde pazarlamayı kullandıkları zaman doğru, yanlış kullanıldığında bir yalanı pazarlanabiliyor. Bu yalana inana birçok kitleyi peşinden sürükleyebiliyor. Bu açıdan bakıldığında pazarlamanın gücünü görebiliriz" dedi.
Daha sonra eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Serbest Eğitimci, Danışman ve Yazar Hakan Ömer Gider "Emeğin Pazarlanması" konu başlığı altındaki sunumunu yaptı.
Kendi eğitim ve iş yaşamından bahseden Hakan Ömer Gider; "Emeğini çok iyi pazarlayanlardan biriyim. Şu salonda benim kadar iş değiştiren adam yoktur. Bunu emeğin pazarlanmasını anlattığım için övünüyorum. 16 yılda, 33 iş değiştirdim. Ama sakın yapmayın, tavsiye etmiyorum. Emeğimi iyi pazarladım. Bir işten bir işe geçerken nerdeyse iki katı maaşlara geçtim. 33 iş ile trilyoner olmam lazım. Ama öyle değil. Emeğimi pazarladığım için mutluyum, ama iş hayatımda olsam utanırdım. Çünkü; kimse beni işe almazdı" dedi.
İnsan emeğinin pazarlanması hakkında bilgi veren Hakan Ömer Gider şunları kaydetti;
"Hayatımızın her alanında, her anında, her gününde, kendimizi maalesef pazarlamak zorundayız. Buna mecburuz. Bu pazarlamayı yapmak zorundayız. Hayatımız bu şekilde geçiyor. Bizim gözümüzde pazarlamak; iyi iletişim kurmak, vazgeçilmez olabilmek, kendini sevdirmek, aranır olmak, marka olmak, unutulmaz olmak ve en önemlisi de iknacı olmak demektir. Bir insan bunları becerebilirse başarılı bir kişilik olur."
Slayt eşliğinde eğlenceli bir sunum yapan Hakan Ömer Gider, kişisel marka olmanın detayları ve insanları nasıl ikna edebileceği konularında salondakileri bilgilendirdi.
Gerçekleşen eğitime; Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu, fakültedeki bazı öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
(CS-
30.04.2012 17: 01: 17
TSI
NNNN - KIRKLARELİ