Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

Kırıkkale'de Bitkisel Üretim Yapan Çiftçiler Bilgilendirildi.

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bitkisel üretim yapan çiftçilere “Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi” verilmesi konusunda çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bitkisel üretim yapan çiftçilere "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi" verilmesi konusunda çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, gıda güvenilirliği konusuna dikkat çekti. Kırbaş, insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ettiklerini söyledi.

Bu nedenle zirai mücadelenin önemli olduğunu dile getiren Kırbaş, "Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadelelerde kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır. İnsan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş ise, 3 Aralık 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmeliğin" getirdiği yenilikler kapsamında, bitki koruma ürünleri uygulayıcıları için belge alma zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

Toplantıya katılan çiftçilere konu uzmanı Ziraat Müh. Alaaddin Türkoğlu tarafından bir eğitim sunumu yapıldı. Eğitim toplantısının ardından katılımcılara "Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi" verildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title