Kent Belleğine Yolculuk Sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in Kimliğine, Kentin Belleğine Işık Tutacak, Konusu İzmir Olan Yeni Kitapları Piyasaya Çıkardı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in kimliğine, kentin belleğine ışık tutacak, konusu İzmir olan yeni kitapları piyasaya çıkardı.
Kentin kültür ve sanat yaşamına yaptığı destekler ve yatırımlarla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Şubat 2007'de yeniden faaliyete geçen Kent Kitaplığı'ndan yeni kitapları okuyucular ile buluşturmaya devam ediyor.
2007 yılı içinde, Rauf Beyru'nun "19. Yüzyılda İzmir'de Sağlık Sorunları ve Yaşam", Elena Frangakis-Syrett'in, "18. Yüzyılda İzmir'de Ticaret (1700 - 1820)", Duygu Özsüphandağ Yayman'ın hazırladığı, "Ahmet Piriştina - Yaşam Öyküsü, Nergis Kokar mı İzmir'in Sokakları" ve Dinçer Sezgin'in "İzmir Esintileri" kitabını yayımlayarak kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Mehmet Karayaman'ın "Cumhuriyet Döneminde İzmir'de Sağlık", Engin Berber'in "Meşrutiyette İzmir, 1876-1908", Yaşar Ürük'ün "İzmir Kent Sözlüğü" ve Serdar Kızık'ın "İmbatı Ege'den" adlı kitaplarını yayınladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, yayınlanan kitapların İzmir'in tarihine, kentin kimliğine ışık tutacağını söyledi. "İzmir'i daha yakından tanımak, tarihini anlamak isteyenler, Kent Kitaplığı'ndan yayınladığımız kitapları mutlaka okumalılar" diyen Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, kentin belleğine yolculuk yaptıran kitapların basımının önümüzdeki aylarda da devam edeceğini ifade etti.
Attila İlhan'ın "Karantinalı Despina"sındaki Karantina'yı, Ahmet Telli'nin "Pasaport Kahvesi"ni tanımak isteyenler'in Kent Kitaplığı tarafından bastırılan ve alfabetik sırayla İzmir'i anlatan Yaşar Ürük imzalı "İzmir'i İzmir Yapan Adlar - İzmir Kent Sözlüğü" kitabını mutlaka okumaları gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gökdemir, "Kaplıcaları, Galen'i, Hipokrat'ı ile tıbbın merkezi olan İzmir'deki sağlık teması, Mehmet Karayaman kitabı ile okuyucularla buluşacak. 2008 yılında 100 yaşına ulaşan "Meşrutiyet", "İzmir 1876 - 1908 (Yunanca rehberlere göre) Meşrutiyette İzmir" kitabı ile Engin Berber'in çevirisi sayesinde kitapseverlerle buluşuyor. Serdar Kızık tarafından kaleme alınan, İzmir'i anlatan "İmbatı Ege'nin - Yoldan Çıkmadan" kitabı da, yine basımını yaptığımız kitaplar arasında" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı, önümüzdeki aylarda da Zeki Arıkan tarafından kaleme alınan "Cumhuriyet dönemi İzmir basını" 2 cilt halinde yayınlanırken, Mümtaz Peker'in "İzmir Nüfus Tahmini Üzerine Bir Deneme", Yaşar Akyol'un "İzmir Halkevi", Kadir Sümer, Ahmet Günbaş tarafından derlenen bir antoloji olan "Şiirin Adı İzmir" kitabını okuyucuları ile buluşacak.
Basımı yapılan kitaplar, Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından ücretlerinin belirlenmesinin ardından, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde satışa sunulacak.
(EY) 21.06.2008 11:36 TSİ