Haberler

Keban'da "Elazığ'ın Su Ürünleri Sorunu" Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yılmaz, "Türkiye olarak 2014 yılında 115 bin ton balığı ihracatla gönderdik" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yılmaz, "Türkiye olarak 2014 yılında 115 bin ton balığı ihracatla gönderdik" dedi.

Elazığ'ın Keban ilçesinde düzenlenen " Elazığ'ın Su Ürünleri Sorunu" adlı toplantıda Türkiye'deki balıkçılık ve sorunları ele alındı.

Elazığ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Nuri Yılmaz, Türkiye dahil toplam 28 Avrupa ülkesinde iç sularda balık üretimi yapıldığını söyledi.

Avrupa'da yılda bir milyon 236 bin ton balık tüketimine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye, yılda 235 bin ton balık üretmektedir. Türkiye olarak 2014 yılında 115 bin ton balığı ihracatla gönderdik. Biz devlet olarak, destek vermeseydik sektör büyüyüp bu hale gelmezdi. Destek sayesinde bugün balıkçılık bu seviyelere gelmiştir. Ülkemizde yılda 330 bin ton balık yemi üretilip tüketiliyor" diye konuştu.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Cevat Yılmaz ise, Elazığ'da 63 bin ton su alanı olduğunu ve şu an 31 bin ton alanda üretim yapıldığını belirtti.

Yılmaz, "Sektörde arz fazlası üretim nedeniyle balıklar üreticilerin istediği fiyattan satılmayınca, yem fiyatlarının dolara endeksli olarak artması sektörü etkilemiştir" dedi.

Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Yücel Doğan da, devletten, kendi kurumları olan okul, yurt, askeri birlikler ve cezaevlerinde bulunan yemekhanelerde balık tüketimine destek olmasını istedi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close