Haberler
Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Kbü'de Afet Yönetimi Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yenice-Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli” konulu projenin çalıştayı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen "Yenice- Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli" konulu projenin çalıştayı gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karabük Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazenfer Erbay, Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayda alanında uzman akademisyenler geçmişte birçok heyelan ve taşkın olaylarının yaşandığı, gelecekte de bu afetlerin yaşanma potansiyelinin yüksek olduğu Yenice - Karabük arası alanın, proje kapsamında heyelan ve taşkın değerlendirmelerini yaparak tehlike potansiyelini değerlendirdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ercanoğlu, "Yaklaşık iki yıl önce başlanan TUBİTAK destekli bir projedir. Özellikle heyelan ve taşkın üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Heyelan ve taşkınlar konusunda Karabük ve civarı problemli bir bölgedir. Bu bölgenin tehlike haritalarını üretmek ve modellendirmek amacıyla uzun süredir çalışmaktayız. Temel hedefimiz karar verici ve yöneticilerimizi yapılan çalışmalar hakkında haberdar etmek ve halkımızı bilinçlendirmektir." dedi.

Yenice - Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli Çalıştayı'nda sırasıyla, AFAD İl Müdürü Dr. Gazanfer Erbay "Bölgenin Afetsellik Değerlendirmesi", Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Gürer "Afetlere Genel Bakış Açımız: Türkiye Örneği", Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Gülseren Dağdelenler "Bölgenin Heyelan Potansiyeli Değerlendirmesi", Karabük Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İnan Keskik " Tarihi Kent Safranbolu'nun Kaya Düşmesi Potansiyelinin Değerlendirmesi", Gazi Üniversitesi'nden Dr. İbrahim Uçar "Bölgenin Taşkın Potansiyeli Değerlendirmesi" ve son olarak Hacettepe Üniversitesi'nden Arş. Gör. Burcu Kahraman "Bölgenin Deprem Potansiyelinin Değerlendirmesi" konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title