Haberler

Kayseri Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AB Erasmus Projesi Eğitimlerini Tamamladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 ilden 48 teknik öğretmen Slovenya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan "Açık Kaynak Kodlu Donanım ve Yazılımlarla Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkartın" başlıklı AB Erasmus+ projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayarak yurda döndü.

3 ilden 48 teknik öğretmen Slovenya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan "Açık Kaynak Kodlu Donanım ve Yazılımlarla Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkartın" başlıklı AB Erasmus+ projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayarak yurda döndü.

Kayseri Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı "Açık Kaynak Kodlu Donanım ve Yazılımlarla Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkartın" isimli AB Erasmus+ projesi kapsamında, Açık kaynak kodlu donanım ve yazılımlar konusunda AB ülkelerindeki mesleki eğitim veren kurumlarda incelemelerde bulunuldu ve ev sahibi kurumların eğitimcileriyle ortak çalıştaylar düzenlenledi.

Proje kapsamında katılımcılar Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Yunanistan'daki meslek okulları ve eğitim merkezlerinde mesleki eğitim çalışmaları yaparak, konu ile ilgili işletme ve fabrikalarda incelemelerde bulundu. Eğitim ve incelemeler neticesinde katılımcılar, çalıştıkları kurumlarda aldıkları eğitime yönelik çalışmalar yapacaklar ve bu alanda elde ettikleri yurt dışı deneyimlerini kurumlarındaki diğer öğretmen ve öğrencilere aktaracaklar. Buna ilave olarak okul sanayi işbirliği çerçevesinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri işletmelerle paylaşacaklardır.

Okul Müdürü Mehmet Özgül, projenin kapanış programında yaptığı konuşmada, "Proje sonunda katılımcılarımız mesleki eğitimin okul-işletme - işveren boyutu ile ilgili AB kalite standartlarında bilgi birikim ve beceriye sahip olmuş olacak, AB yurttaşlık bilinçleri gelişecektir. Katılımcılarımız bu bilgi birikim ve tecrübelerini hazırladıkları raporlar ışığında kurumlarına aktararak bu alanla ilgili meslektaşlarının ve öğrencilerinin yapacağı çalışmalara öncülük edeceklerdir. İşverenlerin mesleki eğitime olan katkıları artacaktır. Proje, nitelikli gençlerimizin yurt içi ve yurt dışı istihdamlarını artıracak, üretim ve hizmet sektöründe nitelikli ürünler ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Bu özellikleri ile uzun vadede Kastamonu, Adıyaman ve Kayseri sanayisinin kalite faktörü ile beraber daha da büyümesine ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Açık kaynak donanım ve yazılımlar konusunda ülkemizde yapılan çalışmaların henüz çok yeni olduğu düşünüldüğünde projemiz önemli bir eksiği doldurmuş olacaktır" diye konuştu.

Projede yerel ortaklar ise şu kurumlardan oluştu:

1- Kayseri Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

2- Kayseri Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

3- Kayseri Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

4- Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

5- Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

6- Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi,

7- Bilsem Bilgisayar Sistemleri ve Yabanci Dil Merkezi,

8- Kayseri Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki Teknik Eğitim Merkezi,

9- Teknik Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi, - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close