Haberler

Kayseri'de "Anne Evi" Protokol İmza Töreni

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın işletme hakkı, imzalanan protokolle Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı'na devredildi.

Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın işletme hakkı, imzalanan protokolle Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı'na devredildi.

ERÜ Rektörlük Toplantı Salonu'ndaki protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, hayırsever iş adamlarının üniversiteye çok ciddi katkı sağladıklarını söyledi.

Hayırseverlerin sadece bina yaptırma değil, insan yetiştirme konusunda da üniversiteye destek verdiğini belirten Keleştemur, "Hayırseverlerimizin yardımıyla yurtdışına öğretim üyesi arkadaşlarımızı göndererek çeşitli alanlarda eğitim almalarını, kendilerini yetiştirmelerini sağlıyoruz. Kayseri'de, Türkiye'de benzeri olmayan bir hayırseverlik anlayışı var. Protokol imzaladığımız Anne Evi'ne de gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Sağ olsun hayırseverlerimiz bu konuya da el atarak yaşadığımız sorunları çözmüş oldu" diye konuştu.

Müstakil şekilde "Anne Evi" uygulamasının Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Keleştemur, benzer veya farklı uygulamaların bulunduğunu ancak buranın sadece annelere hizmet verecek tek bina olduğunu söyledi.

Annelere 5 yıldızlı konaklama hizmeti

Melikgazi Sağlık, Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de ecdadın vakıf kültürünü benimseyerek hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Hasyüncü, Anne Evi'nde, ERÜ Hastanesi Yenidoğan Servisi'nde tedavi gören bebeklerin annelerine 5 yıldızlı konaklama hizmeti sunacaklarını ifade etti.

Yenidoğan servisinde kuvözde kalan bebeklerin gün içerisinde birçok kez emzirilmesi gerektiğini, bundan dolayı da annelerin hastaneden ayrılamadığını anlatan Hasyüncü, şunları kaydetti:

"Anneler bebeklerini doyurduktan sonra bir dahaki emzirme saatine kadar enfeksiyon nedeniyle servisten çıkarılıyor. Evlerine gidemedikleri için de banklarda, hastane köşelerinde veya parklarda çok zor şartlarda oturup yatmak zorunda kalıyor. Özellikle kışın havanın soğuk olması nedeniyle daha büyük sıkıntı yaşıyorlar. Gribe yakalanmaları durumunda bu, çocuklarına da bulaşıyor ve hastanede kalma süreleri uzuyor. Üniversite yönetimi böyle bir sorun olduğunu bize iletince hemen çalışma başlattık ve Fevzi ağabeyimiz tarafından hastanenin hemen yan tarafına yaptırılan binayı Anne Evi olarak işleteceğiz."

Hasyüncü, 50 yatak kapasiteli Anne Evi'nde çorba başta olmak üzere günün her saatinde yemek bulunacağını, şehir dışından gelen annelerin bebekleri hastaneden çıkana kadar burada yatılı kalabileceklerini söyledi.

İhtiyaç olması durumunda misafirhanenin yatak kapasitesini artırabileceklerini kaydeden Hasyüncü, maddi durumu iyi olmayan misafirlerin giysi ihtiyacı karşılanacağı gibi yol parası olmayanların da otobüs biletlerinin alınıp cep harçlıklarının verileceğini dile getirdi.

İç tefrişatı yapılan Anne Evi, Mayıs ayının ikinci haftasında hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close