Kaynaşlı Myo'dan "Altın Bilezik" Gibi Program
Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Lastik ve Plastik Teknolojisi bölümü öğrencileri işsiz kalmıyor.
Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Lastik ve Plastik Teknolojisi bölümü öğrencileri işsiz kalmıyor.
Düzce Üniversitesi, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı Türkiye'de ön-lisans programları arasında öğrencilerine burs veren ender programlardan biri olma özelliğini koruyor. Uygulamalı eğitim hedefi doğrultusunda okulda verilen teorik eğitimin yanı sıra, fabrikalarla yapılan anlaşmalarla teoriğin pratikle pekiştirilebilmesi sağlanıyor.
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli, "Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğrencileri çok şanslılar. Hocalarımızın gayretiyle araçlardaki sızdırmazlık profil sistemlerinin üretiminde lider konumunda olan Standard Profil'den, 10 öğrencimize burs imkanı sağlanmaktadır. Fabrikadan müdür seviyesinde hocalar ile anlaşıp, bölümümüzde ders vermelerini sağlıyoruz. Standard Profil'in yanı sıra, sektörün önde gelen lastik üreticilerinden olan Anlaş Lastik A.Ş. den de aynı doğrultuda destek alıyoruz. Anlaş Lastik A.Ş. bölümü bitiren öğrencilerimize iş imkanı da sunuyor. Yani, bu bölümü seçen gençlerimiz işsiz kalmaz" dedi.
İçmeli, "Türkiye'nin en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan Lastik Plastik sektöründe bu programın açılması ile Anlaş, Süperlit, Standart Profil, Saran Plastik, Karlas, Onur Plastik, Uçak Makine ve Yıldırımlar Lastik gibi ilimizin en fazla istihdam sağlayan firmalarının teknik personel ihtiyacını da karşılamış olacağız" şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli, programın, birçok 4 yıllık programdan daha avantajlı olduğunu ifade etti. Devlet Planlama Teşkilatının 2007 yılında yaptığı araştırmaya göre Lastik ve Plastik Sektöründe çalışacak yılda en az 20 bin ara elemana ihtiyaç duyulduğunun da altını çizen İçmeli, "Meslek Yüksek Okulumuzdaki programın son derece isabetli" dedi. - DÜZCE