Katip Çelebi Üniversitesi'nden Balıkçılık Sektörüne Destek
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Devlet Su İşleri 2.Bölge Müdürlüğü arasında, Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda su ürünleri yetiştiriciliği çalışmaları yapmak ve öğrenci uygulamaları konularında işbirliği yapmak üzere protokol...
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü arasında, Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda su ürünleri yetiştiriciliği çalışmaları yapmak ve öğrenci uygulamaları konularında işbirliği yapmak üzere protokol imzalandı.
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen imza törenine Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbal ve Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ile öğretim elemanları, idari personel ve DSİ personeli katıldı.
Protokol çerçevesinde Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda, Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri uygulamalı eğitim alarak, sazan balığı dışındaki tatlı su ıstakozu, mersin balığı, turna balığı, tatlı su levreği, farklı alabalık türleri gibi iç su ürünleri türlerinin üretim araştırmalarını takip edecek.
Protokol töreninde konuşan Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, "Bu protokol töreni ile su ürünleri konusunda yapılacak ortak çalışmalar imza altına alındı. DSİ marka değeri yüksek bir kurum. Bu işbirliği ile Ege Bölgesi'nde çok önemli yeniliklere imza atacağız. Öğrenci stajları, alternatif iç su balıkları yetiştiriciliği, zararlı balıklar ile mücadele, limnolojik etütler, barajlarda popülasyon araştırmaları, hizmet içi eğitimler gibi konularda ortak çalışmalar gerçekleştirilecek" dedi.
TAM UZMANLAŞMA, TAM İSTİHDAM
Teorik bilgi yanında pratik bilgilere de çok önem verdiklerini sözlerine ekleyen Tekinay, "Su Ürünleri Fakültesi olarak 'tam uzmanlaşma tam istihdam' anlayışını benimseyerek tüm mezunlarımızı iş sahibi yapma hedefindeyiz, bu anlamda teorik bilgiler yanında pratik bilgilere de çok önem veriyoruz, vermeliyiz "diye konuştu.
Tekinay ayrıca, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında lisans programına 40 öğrenci alınacağını ve bütün öğrencilerin ilgi alanlarına göre sektörün ihtiyaç duyduğu konularda tam uzmanlaştırılacağını ve iş dünyasına hazırlayacaklarını açıkladı.
DSİ 2 Bölge Müdürü Recep Özbal da, "Biz de DSİ olarak özellikle su yapıları üzerinde su ürünlerinin geliştirilmesi, vatandaşın sportif ve gıda ihtiyacını gidermek amacıyla su ürünleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İzmir bölgesinin işlettiği Ürkmez Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nu efektif kullanmak amacıyla bilimsel çalışmaları yapmak ve üniversitelere faydalı olmak için talebi olumlu olarak değerlendirdik" dedi.
Baraj göllerinin popülasyon yapısına uygun balık türlerini tespit edeceklerini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal ise, baraj göllerinde balıkçılık yönetimi, zararlı ve istilacı türlerle mücadele, balık türlerinin genetik araştırmaları, baraj ve göletlerde su ürünleri yetiştiriciliği gibi konuları işleyeceklerini, bunun yanında baraj göllerindeki kirliliği de masaya yatıracaklarını kaydetti. Prof. Dr. Uysal, şöyle konuştu: "Hızla gelişmeye devam eden üniversitemizde öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgilerle değil pratik bilgilerle de eğitilmesine önem veriyoruz. Bu anlamda birçok alanda sanayi üniversite işbirliğine imza attık. Bu işbirliği ile toplumsal katkılar sağlayacağız. Yeni balık türlerinin geliştirilmesi ile sağlık bakımından daha faydalı olacak katkılar yaratacağız. Sazan türü dışında başka türlerinde gelişmesini istiyoruz. Bu işbirliği sayesinde 2 yıl içinde sonuç almayı düşünüyoruz."
(ERG-
10.04.2012 13: 55: 20
TSI
NNNN - İZMİR