Haberler

Kastamonu'ya Kızılay Kan Merkezi Kurulacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, Kastamonu'ya bu ay sonunda Kızılay Kan Merkezi kurulacağını söyledi.
Türk Kızılayı Ankara Kan Merkezi tarafından İnebolu'da kan bağışı kampanyası düzenledi.

Türk Kızılayı İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, Kastamonu'ya bu ay sonunda Kızılay Kan Merkezi kurulacağını söyledi.

Türk Kızılayı Ankara Kan Merkezi tarafından İnebolu'da kan bağışı kampanyası düzenledi. İki gün süren kan bağışında 137 gönüllü kan bağışında bulundu. Başvuruda bulunan 48 kişiden de bazı rahatsızlıklarından dolayı kan alınamadı. Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında ilk bağışı ise İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan yaptı. 'Kan bağışı can bağışı' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kızılay İnebolu Şube Başkanı Ahmet Çeçen, "Bir ünite kan üç can diyoruz ve bir ünite kanla 3 farklı insan hayatını kurtarabiliriz" dedi. Çeçen, "Bir ülkede nüfusun yüzde beşi kan bağışında bulunursa o ülkenin kan bağışı ihtiyacı gideriliyor, Türkiye'de ise yüzde iki buçuk bu da Kızılay sayesinde. Bazı özel hastaneler üniversite hastaneleri de kan aldığı için bu ihtiyacı bir miktar kendileri de karşılıyorlar. Türkiye'de bu rakama halen ulaşılamıyor. Kızılay bu ihtiyacı karşılamak için elinden geleni yapıyor, bizde şube olarak sık sık kan bağışı kampanyası düzenliyoruz" dedi.

KASTAMONU KIZILAY KAN MERKEZİ KURULUYOR

Bu ay sonunda Kastamonu'da Kızılay Kan Merkezi'nin kurulacağını belirten Ahmet Çeçen, "İnebolu Devlet Hastanesi şuanda Kızılay'la protokol yapmış durumda bulunuyor. Devlet Hastanesi kan talebinde bulunduğunda buraya kan getirilecek. Kızılay Ankara Kan Merkezinden her gün bir araç yola çıkacak tahmini kan ihtiyacına göre. Devlet hastanesi kan istediğinde oradaki araçtan hemen bir ünite kan bile olsa bedelsiz olarak getirilecek. Sonraki kan bağış miktarını 200 kişi olarak belirliyoruz. Şuanda kan toplama işinde yüzde doksan civarında başarılıyız. Herkesin bir gün Kızılay'la yolu kesişebilir, herkese bir gün kan lazım olabilir. Kan laboratuarlarda üretilen bir madde değildir, bunun için kan bağışçısı olalım. Yarın bizim ihtiyacımız olabileceğini düşünelim. Kan bağışı yapan kişilere kanınız şu gün şu kişide kullanılmıştır şeklinde mesaj geliyor ve insanlar bu mesajları aldıktan sonra tekrar kan vermek ihtiyacı hissediyor" diye konuştu.

Vücudun 3 ayda bir kendi kanını yenilediğini ifade eden Çeçen, "Kanımız boşa gideceğine bir insana hayat versin. Bundan sonraki kan ve kurban bağışı kampanyalarında halkımızdan desteklerini bekliyoruz ve bugüne kadar vermiş oldukları destek için de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İnebolu'da kan bağışında bulunan vatandaşlara ise, İlçe Müftülüğü tarafından İslam İlmihali hediye edildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close