Haberler

Kars'ta Lazer ve Radyo Frekans Yöntemiyle 100'üncü Varis Ameliyatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, lazer ve radyo frekans yöntemiyle varis ameliyatında 100'üncü başarılı ameliyatını gerçekleştirdi Yrd. Doç. Dr. Başbuğ: "Bu yöntem 2006'dan bu yana Türkiye'nin belli başlı üniversitelerinde kullanılmaya başlandı. Çok da başarılı oldu. Çok konforlu bir yöntem olarak neredeyse cerrahinin yerini tamamen aldı. Üniversite'de 8 aydır bu yöntemi kullanıyoruz. 8 ayda 100 vakayı tamamladık. Haftada 4 5 arasında bu vakadan yapıyoruz"

Kafkas Ünivesitesi (KAÜ) Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, lazer ve radyo frekans yöntemiyle varis ameliyatında 100'üncü başarılı ameliyatını gerçekleştirdi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Başbuğ ile ekibi, varis ameliyatı için öneriler üzerine İstanbul'dan Kars'a gelen 66 yaşındaki Cumali Tapanyiğit'i başarıyı bir operasyonla tekrar sağlığına kavuşturdu.

Başbuğ, ameliyatın ardından düzenlediği basın toplantısında, varis ve venöz yetmezliği olarak bilinen hastalığın toplum arasında çok sık rastlandığını ancak hastalarn bunu pek önemsemedikleri için genelde doktorlara başvuru yapmadığını vurguladı.

Erkeklerin yüzde 24'ünde, kadınların da yüzde 33'ünde bu hastalığın görüldüğüne dikkati çeken Başbuğ, "Uzun süre ayakta duran meslek grupları bu hastalığı çok yaşarlar. Özellikle öğretmenler, fırıncılar, ayakta nöbet tutan askerler ve polisler bu hastalıktan çok müzdariptirler. Genetik yatkınlık ve yüksek rakımın da varis üzerine etkinleri olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

Hastalığın tedavisi için daha önce damarların cerrahi yolla alındığını anımsatan Başbuğ, şunları kaydetti:

"2006'dan bu yana yeni bir yöntem çıktı. Bu yöntem, lazer veya radyo frekans yönteminin kullanıldığı yöntemdir. Bu yöntem 2006'dan bu ya Türkiye'nin belli başlı üniversitelerinde kullanılmaya başlandı. Çok da başarılı oldu. Çok konforlu bir yöntem olarak neredeyse cerrahinin yerini tamamen aldı. Üniversite'de 8 aydır bu yöntemi kullanıyoruz. 8 ayda 100 vakayı tamamladık. Haftada 4-5 arasında bu vakadan yapıyoruz."

Üniverside ameliyatı yapılan hasta Cumali Tapanyiğit de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat öncesi bacaklarında ağrı hissettiğini ve yürümekte zorluk çektiğini kaydetti.

İstanbul'da 5 doktorla görüştüğünü anımsatan Tapanyiğit, Kars'a gelmekle isabetli bir karar verdiğini dile getirerek, "Ameliyattan önce doktorlar "1 sene içinde ameliyat olmazsan bacaklarında sıkıntı yaşarsın" dediler. Kars'a geldim. Serdar hoca da baktı. 'Acil alınması gerekiyor' dedi. Allah razı olsun Serdar hocadan ve ekibinden çok ilgilendiler" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA / Yerel
Asgari ücret zammında 2 ihtimal üzerinde duruluyor

2 ihtimal üzerinde duruluyor! İşte asgari ücret zammı için beklenen rakam

Çin'in 9 milyar dolarlık gizli savaş gemisi ilk kez görüntülendi

Uydu görüntüleri 9 milyar dolarlık gizli savaş gemisini ortaya çıkardı

Bakan Kacır'ın konvoyunda kaza: Milli Yol Partisi il başkanı öldü, yaralılar var

Bakan Kacır'ın konvoyunda kaza! İl başkanı hayatını kaybetti, yaralılar var

Meteoroloji'den 49 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bere, eldiven dolapta ne varsa çıkarın! Meteoroloji'den 49 il için kritik uyarı

title