Kars-Digor-Tuzluca Bölünmüş Yolu'nun İhalesi Yapıldı
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars-Digor-Tuzluca bölünmüş yolunun ihalesinin yapıldığını belirtti.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars-Digor- Tuzluca bölünmüş yolunun ihalesinin yapıldığını belirtti.
Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Hükümeti'nin Kars'a yaptığı yatırımları anlattı. Arslan, Kars'ın Ulaşımdan Eğitime, Enerjiden Turizme, Tarımdan Sosyal yaşama yatırımlardan büyük pay alarak tarihinde olmadığı kadar kalkınma içinde olduğunu ve bunu görmezden gelmeye çalışanlara ve Kars'ın gelişmesinden rahatsızlık duyanlara adeta ders verdiklerini söyledi.
Kars'la ilgili son dört yılda hiçbir yatırım yapılmadığı ve Kars'ın problemlerine el atılmadığına yönelik yapılan spekülasyonların doğruyu yansıtmadığına dikkat çeken Milletvekili Ahmet Arslan, "Yıllar sonra Kars'ta Karayolları Bölge Müdürlüğü kuruldu. Uzunca bir süredir Türkiye'de böyle bir bölge müdürlüğü kurulmamıştı. Bölge Müdürlüğü kurulunca ne oldu? Kars-Susuz-Ardahan, Kars-Selim-Karakurt, Kars merkez şehir girişi, Sarıkamış şehir girişi, bütün bu yolların sıcak asfaltı yapıldı. Kağızman-Kesikköprü yolu, Kars-Kağızman yolu, Selim-Göle yolu, Arpaçay yolu, Akyaka kavşak inşaatlarının ihaleleri yapıldı ve başlandı" dedi.
"KARS-DİGOR BÖLÜNMEZ YOLU'NUN İHALESİNİ YAPACAĞIZ DEDİK VE YAPTIK!"
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hızla devam ediyor, bu sene bitecek. Lojistik Merkezi'nin yeri belirlendi, uygulama projesi hazırlanıyor diyen Arslan, "Kars-Iğdır-Dilucu demir yollarının çalışması yapılıyor. Kars'ta Harakani Havalimanı açıldı, müthiş bir terminal, kullananlar memnuniyetini dile getiriyor. Kars Havaalanı'nın kapanmaması için "emergency" karakterde bir pist yapılması bu sene yatırım programına kondu. "Kars-Digor-Tuzluca bölünmüş yolunun ihalesini yapacağız." demiştik, iki gün önce, 27 Ocakta ihalesi yapıldı, 60 milyonluk en düşük bedelle 27 tane teklif geldi. Kurum, inşallah, değerlendirerek ilkbaharda bunun yapımına başlayacak. DSİ'nin Kars Barajı'nın iletim hattı ve Sarıkamış Barajı'yla ilgili ihalelerini yaptığı işler devam ediyor. Bunların toplamı 165 milyon lira. Selim Barajı, Kars Barajı'nın sulama sularıyla ilgili toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Koçköy barajının ihalesi yapıldı, ihale süreci devam ediyor. Digor ve Kağızman barajlarının uygulama projeleri hazırlanıyor, inşallah yakında ihaleye çıkacak. Yine, Aras Vadisi'ndeki köylerin derelerinin taşkından korunması adına yeni, 19'unda ihale yapıldı, 18 köyün ihale bedeli 35 milyon lira. Birçok içme suyu göleti yapıldı. Yine, "Köylere hizmet götürülmüyor." dendi, KÖYDES ve özel idare kapsamında Kars'a son on bir yılda 150 milyon yatırım gitti. Bunun 70 milyonu son dört yılda" diye konuştu.
"Kars'ta hiç kanalizasyon yok." dendi. Doğrudur, geçmişte hiç yoktu, 2007-2009 arası 8 adet olmak üzere son iki yılda 27 köyün daha kanalizasyonunu yaptık ve "Kanalizasyon Kars'ta hiç yok." diyen millletvekilimizin köyü de dahil şu an 5 köyün kanalizasyon çalışmasının devam ettiğini hatırlatan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'a yapılan yatırımları şöyle sıraladı:
"Halefoğlu'nda su yok, hiçbir çalışma yok." dendi. Halefoğlu'na Elazığ'dan sondaj makinası getirdik, sondaj makinası çalışıyor. "Beşyol köyünde su yok, nerede bu devlet, nerede bu milletvekilleri?" dediler. Milletvekilleri nerede size söyleyeyim: Geçen sene sondaj ihalesini yaptık, sondajı yaptık. Bu sene de depo onarımı ve hat çekimi dahil ihalesini yaptık. Yüklenici şu an çalışıyor ve orada ekskavatör var. Ama onları görmeden "Hiçbir şey yapılmıyor." deniyor. Yine dendi ki: "Kars'ta bir devlet hastanesi yapıldı ama iki tanesi kapatıldı."Doğrudur arkadaşlar, bir tanesi 5.700 metrekare, bir tanesi 32 bin metrekare olmak üzere iki devlet hastanemiz vardı eski. Bunlarda sadece 19 tane nitelikli yatak vardı. Bunların yerine Harakani Devlet Hastanesi diye yeni bir hastane açtık. Alanı bunların toplamından daha büyük 38.750 metrekare ve 324 tane nitelikli yatak var yani WC'li, banyolu, dolaplı, televizyonlu odalar var. Mevcut devlet hastanesini de aynı kaliteye geçirmek üzere onarıyoruz ve aynı kaliteye gelecek. Digor'da, Akyaka'da, Arpaçay'da, Selim'de 10 yataklı ilçe hastaneleri bitmek üzere. Kağızman'da 100 yataklı yeni ek hastanenin yapılması ihalesi yapıldı, 15 milyon 300 bin liradır bunun da bedeli. "Üniversite hastanesine hiç ödenek ayrılmıyor, cihaz alınmıyor." dendi. Üç buçuk yıldır hastanemiz açılmış bugüne kadar 45 milyona yakın cihaz ödeneği gönderildi ve cihazlar alındı. Son üç yılda 23 bin tane ameliyat yapıldı." - KARS