Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Karaman'da "Elma Standartları Çalıştayı" Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ziraat Odası tarafından ’Elma Standartları Çalıştayı’ düzenlendi.

Karaman Ziraat Odası tarafından 'Elma Standartları Çalıştayı' düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştaya, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Hasan Çalış, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Konya Ticaret Borsasından uzmanlar ile akademisyenler ve üreticiler katıldı.

Çalıştay'da konuşan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, elma üreticilerinin ayakta kalabilmesi için mutlaka rekabet etmeleri gerektiğini belirterek, "Bir kentin bir birden çok vasfıyla anılması çok önemlidir. Karaman bu açıdan önemli bir kenttir. Türkçe'nin başkenti olan Karaman, Türk diline verdiği önem ile Türkiye'de üretilen bisküvi ve çikolatanın çoğunu üreten sanayisi ve elması ile anılmaktadır. Elma Karaman için hem ekonomik olarak hem de tanıtımımız açısından çok büyük önem arz etmektedir" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ise yaptığı konuşmada, elma üreticisinin pazardan pay almasını sağlamak için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Elma konusunda üzerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade eden Konuk, "Bir yerde bir problem varsa arandığı zaman bulunacak olan birde çare vardır. Çareyi bulmak hepimizin işi. Mazeretten ziyade çare üretenler olmalıyız. Üreticilerin büyük bir çoğunluğu işin çamurunu hep onlar üstlenirler ama bereketinden başkaları faydalanır burada problem var. Üreticinin ürettiğini raf fiyatlarından, tüketiciye satılandan pay alamaması gibi ciddi bir sıkıntısı var. Önemli olan üreticinin pazardan pay almasını sağlamak. Üründe bir gelişime gitmek gerek. Ürünü geliştirmeliyiz. Ürüne ticari bir fonksiyon yüklemeliyiz. Ürün ticari değerini arttırmalı. Elmaya öncelikle katma değer yüklemeliyiz. Ticari olarak elma albenili olmalı" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Bakanı Hasan Çalış, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı sistemi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Konya Ticaret Borsasından Yusuf Esat Demet ise yaptığı sunumda Aslıdaş ve Konya Ticaret Borsası ELÜS platformu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sempozyum öğleden sonraki kısmında ise elma ile ilgili TS100, TS 1221 ve TS 7278 no'lu standartların değerlendirildiği oturumla sona erdi.

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Çalıştay'a katılanlara elma görünümlü birer teşekkür plaketi verdi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title