Haberler
Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti: Müdür hakkında suç duyurusu

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat gönderen müdür için suç duyurusu

Karadeniz Bölgesi 5'inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Bölgesi 5’inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı Samsun’da yapıldı.

Karadeniz Bölgesi 5'inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı Samsun'da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Karadeniz Bölgesi 5'inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı Samsun'da, SASKİ Genel Müdürlüğü'nün Atakum ilçesindeki Merkez İdare Binası Konferans Salonu'nda yapıldı. Koordinasyon Toplantısı'na SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Bakoğlu, OSKİ Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Suat Olgun, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan ile SASKİ Genel Müdürlüğü'nden daire başkanları katıldı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, içme suyu kayıp kaçak oranlarını düşürmek için çok mücadele verdiklerini belirterek, "1999 yılında yüzde 70 olan içme suyu kayıp kaçak oranını, 2016 yılında yüzde 35'lere kadar düşürdük. Hala da istenilen düzeylerde değiliz. Ancak kararlıyız. Kayıp kaçak oranını yüzde 25'lere kadar düşürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Atakum ilçesinde Kurupelit (Kamaz) Deresi, Sazak Deresi, Yanbey Deresi, Alanlı (Afanlı) Deresi, Kilyos ve Öteköy Dereleri ve Kuru Zeytin (Çobanlı) Dereleri, İlkadım ilçesinde Baruthane Deresi, Canik ilçesinde Hasköy Deresi, Karaağaç Deresi, Teknepınar Deresi, Yılanlı Dere'de ise ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu yılın Kasım ayı sonunda Yılanlı Dere'de ıslah çalışmaları tamamlanacak. Tekkeköy ilçesinde ise Similit Deresi, Hıdırellez Deresi, Kirazlık Deresi, Şabanoğlu Deresi ve Organize Sanayi Dereleri ıslah edildi. Samsun'un 17 ilçesinin şehir merkezi ile kırsal yerleşim alanlarında içme suyu yatırımlarımız devam ediyor. Şimdiye kadar 17 ilçede 523 kilometre içme suyu şebeke hattı döşendi. İlçelerde daha önce köy statüsünden mahalle olan, kırsal yerleşim bölgelerinde içme suyu sorununu çözmeye kararlıyız. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı 4 içme suyu ekibi, şehir merkezinde hat yenileme çalışmalarını yapıyor. Şehir merkezinde ise, 13 içme suyu bakım ve onarım ekibi de meydana gelen arızalara müdahale ediyor" dedi.

Kanalizasyon Daire Başkanlığı'nın ise ilçelerde toplam 74 milyon liralık kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı yatırımları gerçekleştirdiğini kaydeden Demircioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Havza, Kavak, Ladik, Asarcık, Vezirköprü, Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinin şehir merkezlerinde önemli alt yapı projeleri yapıldı. Çoğu ilçede ise altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla ilçe merkezlerinde kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı yatırımlarında 144 kilometre boru hattı döşendi. Ayrıca SASKİ'ye bağlı ekiplerle Samsun şehir merkezinde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları yapılıyor. Samsun'un 17 ilçesinde, altyapı sorununu çözmek için, özveri ile geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

SASKİ Genel Müdürlüğü'nün fiziksel yapısıyla ilgili bilgiler veren Kamil Demircioğlu, Atakum ilçesinde hizmet binası yerleşkesi, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde şantiye binası, ilçelerde 13 adet şube müdürlüğü, 13 adet ilçe şantiye binası, bin 689 içme suyu deposu, 208 adet içme suyu terfi merkezi, 180 adet sondaj kuyusu, 20 adet içme suyu arıtma tesisi, 14 adet atık su arıtma tesisi ve 3 adet derin deniz deşarjının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ve OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ise, Karadeniz Bölgesi 5'inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı'nın çok başarılı geçtiğini, yatırımlarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ettiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title