Haberler

Kanserle Mücadelesini Anlattığı Kitabı İçin 14 Yıl Bekledi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 17 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını yenmeyi başaran Ramazan Öner'in (29), tedavi sürecinde yaşadıklarını kaleme aldığı ve maddi imkansızlıkları nedeniyle 14 sene beklediği kitabı yayımlandı.

Elazığ'da 17 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını yenmeyi başaran Ramazan Öner'in (29), tedavi sürecinde yaşadıklarını kaleme aldığı ve maddi imkansızlıkları nedeniyle 14 sene beklediği kitabı yayımlandı.

Elazığ Belediyesinin katkıları ile Belediye Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda okuyucularının kitaplarını imzalayan Öner, eserini 12 yaşında yakalandığı hastalıkla mücadele ettiği 3 yıl içinde tamamladı.

Öner, sponsor bulamadığı ve maddi imkansızlıklardan dolayı yayımlayamadığı kitabını 14 yıl sonra da olsa kendi imkanları ile yayımlamanın mutluluğunu yaşadı.

Yerel sanatçı Yunus Can'ın seslendirdiği türkülerle destek verdiği imza programında, Çıra-ı Osmanlı Tiyatro Atölyesi oyuncuları yine Öner'in yazdığı "Lösemili Çocuğun Maskesi" isimli oyunu sahneledi. Öner, programda kendi yazdığı şiirleri de okuyucuları için seslendirdi.

3 yıl kemoterapi tedavisi gördü

Bir mağazada satış elemanı olarak çalışan Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kansere yakalandıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıl kemoterapi tedavisi gördüğünü söyledi.

Zor geçen hastane günlerinde psikolojik ve ruhsal olarak etkilendiğini ancak bir gün sol kolundan kemoterapi ilacı alırken sağ kolu ile eline aldığı ajandasına bir şeyler yazmaya başlamasının hayata bakış açısını değiştirdiğini belirten Öner, "Romanımı 12 yaşında kanser hastası iken yazmaya başladım. Bana ilhamı sol kolumdan aldığım kemoterapi ilacı veriyordu. Çünkü o ilaç benim damarlarıma girdikçe benim yaşama olan umudum artıyordu" dedi.

Kemoterapi ilacı damarlarında dolaşırken kansere inat yazmaya ve yazdıkça sıkıntılarından, acılarından uzaklaştığını aktaran Öner, hastalığı yenmesindeki en büyük etkenin yazmakla hayata pozitif bakmayı öğrenmesi olduğunu dile getirdi.

Öner, şöyle konuştu:

"Aylarca benim için kaldırımlarda sabahlayan babama, hastane köşelerinde tahta sandalyede oturarak uyuklayan babaanneme bakıyordum. Olar benim için savaşıyorken ben kesinlikle pes edemezdim. İşte 'Merhaba Yaşamak' buradan doğmuştur. 'Merhaba Yaşamak' her türlü zorlukta hayata merhaba diyebilmektir. Bu duygularla romanı yazdım."

Etkinliğe katılan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin de hayatta iyi günlerin yerini ansızın kötü günlerin alabileceğini ancak kötü günleri atlatmanın yolunun ise moralini yükseltmek için doğru yöntemi bulmaktan geçtiğini dile getirdi.

Öner'in, moralini yükseltmek için doğru yöntemi kanser tedavisi gördüğü zor günlerinde yazmaya başlayarak bulduğunu aktaran Şahin, "Hayata eskiden müspet bakma derlerdi, şimdilerde pozitif bakma diyorlar. Ramazan kardeşimizin bu mücadelesi ve ardından yakaladığı başarı sadece bu durumda olan kardeşlerimize değil hepimize örnek olmalı" ifadesini kullandı.

Ramazan Öner'in halası Emine Serin ise çocuk yaşta kansere yakalanan yeğeninin tedavi gördüğü süreçte hiç umudunu yitirmediğini ve hep hayatla barışık olduğunu anlatarak, bu sayede hem hastalığı yendiğini hem de bir roman yazma başarısı gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close