Kandıra'da Meme Kanseri Erken Tanı ve Tedavisinin Önemi Anlatıldı
Kocaeli’de kadınlara, “Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları” anlatıldı.
Kocaeli'de kadınlara, "Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları" anlatıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kandıra Belediyesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği "Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları" konulu panel Kandıra Belediyesi Turan Güneş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sağlıklı bir yaşam için meme kanserinde erken tanı ve tedavi yaklaşımları panelinde, kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri konusunda erken tanı ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan tarafından aktarıldı.
Prof. Dr. Utkan, erken tanının tedavi sürecindeki önemine vurgu yaptı. Utkan, "Kanser bir hastalık değil, hastalıklar gurubudur. Kanseri vücudumuzdaki hücrelerin kontrolsüz dağılmasıdır. Dünyada her yıl yaklaşık on milyon yeni kanser olgusu ortaya çıkıyor. Kanserden dolayı gerçekleşen ölümlerin dünyadaki oranını yüzde 12'dir. Erkeklerde akciğer, prostat, kadınlarda ise meme ve troid kanserlerine daha sık rastlanılır" dedi.
Her 11 dakikada 1 kadının, meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Prof. Dr. Utkan, "Her 3 dakikada 1 kadına yeni meme kanseri tanısı konmaktadır. Kadınların 40'lı yaşlara gelir gelmez mutlaka Sağlık Bakanlığı'nın bu maksatla başlattığı tarama yöntemlerine katılmalarının önemli bir faktördür. Bu yüzde kadınların erken tanı için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi(KETEM) ünitelerine başvurmaları ve gerekli incelemeleri yaptırmaları en doğrusudur" diye konuştu.
Düzenlenen panelin ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi(KETEM) tarafından tarama programı düzenlendi. - KOCAELİ