Haberler

Kanatlı Hayvan Fiyatları Dudak Uçuklattı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde düzenlenen 8’inci Kanatlı Hayvanlar Festivali’nde çeşitli kanatlı hayvanlar 50 TL ile bin 500 TL arasında alıcı buldu.

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde düzenlenen 8'inci Kanatlı Hayvanlar Festivali'nde çeşitli kanatlı hayvanlar 50 TL ile bin 500 TL arasında alıcı buldu.

Trakya'da yaşayan kanatlı hayvan sevdalıları Babaeski'de buluştu. Renkli görüntülere sahne olan 8'inci Kanatlı Hayvanlar Festivali büyük ilgi gördü. Festivalde çeşitli türdeki kanatlı hayvanlar boy gösterdi.

Babaeski Kuşçular Derneği Üyesi Mehmet Göktürk, 8'inci festivali yaptıklarını belirterek, "Festivalin amacı Trakya kuşçularının Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çorlu hepsinin kaynaşmasıdır" dedi.

"IRKI IRKINA EŞLEME YAPMAK YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR"

Lüleburgaz'dan gelen Beysan Taştan, "Her zaman kuşçu arkadaşlara bunun iyisini beslemesini söylüyorum. Sağlık açısından metrekare bazına vurursak 1 metre kare eşittir bir çift kuşun sağlık açısından beslenmesi çok daha doğru ve yerinde olduğu kanaatindeyim. Bunlarda özellikle ırkı ırkına eşleme yapmak yerinde ve doğru bir karar olduğunuz biliyoruz" ifadelerini kaydetti.

"BİN, İKİ BİN LİRADAN BAŞLAYIP 10 BİN, 15 BİN, 20 BİN LİRAYA VE DAHA ÜZERİ SÖYLENEN RAKAMLAR VAR"

Şebap kuşlarının fiyatları hakkında bilgi veren Taştan, "Yıllardır Türkiye Şebap Federasyonu Başkanlığına bağlı olan federasyon üyesiyim. Şebap besliyorum. Kuşlarda fiyatlar çok değerli olduğu zaman bin, iki bin liradan başlayıp 10 bin, 15 bin, 20 bin liraya ve daha üzeri söylenen rakamlar var. Ama iyisinin gerçekten çok iyi fiyatlar ettiğini biliyoruz" diye konuştu.

"HER KUŞUN ALICISI VAR, 50 LİRALIK KUŞUN DA VAR, BİN 500'ÜN DE VAR"

İzmit'ten Babaeski Festivali'ne gelen kuş satıcısı, "Kuşlarımızı satmaya ve tanıtmaya geldik. Farklı farklı kuşlarımız var. Bademli balonlarımız, kıvırcıklarımız var. Fiyatlarımız 500 lira, bin 500 lira arasında değişiyor. Her kuşun alıcısı var, 50 liralık kuşun da var, bin 500'ün de var" dedi.

"BİN LİRAYA HOROZ OLUR"

Kızları ile birlikte satış yapmaya Düğüncülü Köyü'nden gelen İsmail Davulcu, "İspenç yetiştiricisiyim. 1 tanesi bin liraya olan var. Diğerleri 200 lira. Bin liraya horoz olur. Bunlar İsviçre'den safkan, çok güzel yavru yetiştiriyorlar. Bunlar yumurtaya yattığı zaman 21 gün kalkmaz. Tereyağı gibi yumurtaları var" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa Profesyonel Güvercin Yetiştiriciler Dernek Başkanı Serkan Altın Tok, ise "Her sene düzenli olarak ilçemizde yapılan çeşitli kuş türlerinin, güvercin türlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı Babaeski Güvercin Festivalindeyiz. Biz de kendi beslediğimiz ırk olan Trakya Makaracısı Tepeli Güvercin hem satış hem görsel amaçlı olarak festivale geldik. Burada yerimizi aldık. Katılım şu an gerçekten çok güzel. Güvercine gönül vermiş insanlar olarak da devamlı bu şeylerin arkasındayız" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close