Kamu-sen'den Tanışma Toplantısı
Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Taş Fabrika Kafe Restoranda Manisa basını ile bir araya geldi.
Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Taş Fabrika Kafe Restoranda Manisa basını ile bir araya geldi.
Türk Büro Sen Manisa Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Bekir Dağıstan ve Kamu Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanlarından oluşan yönetim kurulu üyeleri Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında buluştu. Taş Fabrika'da gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Dağıstan kahvaltıya katılım için teşekkür ederek, "Türkiye Kamu Sen olarak 11 iş kolundaki sendikalarımızdan ben Türk Büro Sen Manisa Şube Başkanı olarak Ağustos ayında vefat eden Recep Varlıakman ağabeyimizin yerine Kamu Sen İl Temsilcisi olarak görev yapmaktayım. 11 iş kolundan Türk Eğim Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Yerel Hizmet Sen, Türk Haber Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen adı altında Manisa'da şubeleşmiş bulunmaktayız. Türk Kültür Sanat Sen, Türk Tarım Orman Sen, Türk Enerji Sen, Türk Ulaşım Sen ve Türk İmar Sen de Manisa'da il temsilciliği olarak faaliyetlerini sürdürmekteler. Bugün burada tanışma kahvaltısında bir araya geldik." diyerek Manisa'da yaklaşık 10 bine yakın Kamu Sen üyesi olduğunu dile getirdi.
Programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Sevgi Erteker de bir açıklama yaptı.
KADIN CİNAYETLERİ ARTIYOR
"Türkiye ne yazık ki, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü; Kadın Cinayetleri, tecavüz, taciz ve şiddet gibi insanlık dışı vakaların sıkça yaşandığı bir dönemle karşılıyor." diyerek açıklamasına başlayan Erteker, "Kadınları evde ve sokaklarda öldürdüler. Ailede, işyerinde ve sokakta şiddet uyguladılar. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kadına karşı işlenen suçlarda idam da dahil olmak üzere en ağır cezalar verilmelidir. Aldıkları nefes bile topluma zarar verecek, ıslahı mümkün olmayacak kadar insanlıktan çıkmışlara gereği yapılmalıdır. Kadını en önemli değeri olarak gören, bin yıldır kadına verdiği değer ile bugünlere gelen bir medeniyetin mirasçısı bir toplumda bu tür olayların meydana gelmesi hazin vericidir. Bu anlamda kadınlar için yapılması gereken bir şey varsa o da toplumun geldiği bu hale bir çözüm aramaktır. Bin yıllık değerlerin nasıl yozlaştırıldığını sorgulamak ve bunun önüne geçmektir. Sorun ancak böyle çözülecektir." dedi.
SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Toplumsal hayatta sıkıntı yaşayan kadınların çalışma hayatında da bin bir zorluklarla çalışmaya mecbur bırakıldığını dile getiren Erteker, "Kamuda görev yapan kadın sayısının en fazla olduğu Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda yoğun iş yükü, şiddet, sonu gelmeyen nöbetler, kadınlarımız için çalışma hayatını zorlaştırmaktadır. Üniversite hastanelerinde eş durumu tayininin olmaması aileleri parçalamakta, sosyal hizmetlerde görevli kadınlarımız ise özlük ve sosyal haklarındaki mahrumiyetleri katlanılamaz bir boyuta ulaşmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak yaptığımız araştırmaya göre ebe ve hemşirelerimizin yüzde 80'i çalıştıkları kurumlarda kreş olmadığını belirtmişlerdir. Bu eksikliğin giderilmesi yönünde çabalar beklerken Bir genelge yayınlanarak adeta geçiştirilmesi kabul edilemezdir. Burada daha da katlanılmaz olan malum-sen'in genelge ile kreş sorunun çözdük diye yine müjdeler vermesidir. Onlarda iyi bilmelidir ki kreşle ilgili bir genelge 2007'de de yayınlanmıştı. Genelge sorunu çözseydi şimdiye kadar hastanelerde yüzlerce kreş yapılması gerekirdi. Kısacası kadın çalışanların hakları açısından da vaade, kuru lafa karnımız toktur. İcraat görmek ve sorunların çözümü için somut adımlar istiyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak kadınlarımızı sendikal mücadelemize ortak olmaya çağırıyor ve güçlü ailemizde sorunlarını çözmek için bir arada bulunmalarını istiyoruz." diye konuştu. - MANİSA