Kalp Krizi Geçiren Genç Hasta Sağlığına Kavuştu
Aydın’ın Efeler ilçesinde kalp krizi geçiren 32 yaşındaki hasta, zamanında yapılan müdahale sayesinde sağlığına kavuştu.
Aydın'ın Efeler ilçesinde kalp krizi geçiren 32 yaşındaki hasta, zamanında yapılan müdahale sayesinde sağlığına kavuştu.
Şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle sağlık merkezine başvuran S. Bulut, tahlil sonuçlarını beklerken aniden fenalaşarak bilinci kapandı. Ölümle sonuçlanabilecek bir ritim bozukluğu yaşadığı tespit edilen S. Bulut, anjiyo ve gerekli tedaviler için Özel Medline Aydın Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne sevk edildi. Ciddi bir kalp krizi yaşadığı anlaşılan S. Bulut, yapılan anjiyo ile eski sağlığına kavuştu.
Hastanın tanısını koyan ve operasyonu uygulayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Çam, "Gençlerde kalp krizi vakaları yetişkinlere göre daha nadir görülse de, ölüme neden olabilecek düzeyde risklidir. Hastanemize acil vaka olarak transfer edilen 32 yaşındaki S. Bulut'ta, ciddi bir ritim bozukluğu olmasının yanı sıra, bir de kalp krizi geçiriyordu. Oldukça genç olan hastamızı sağlığına kavuşturabilmek için hızlı bir şekilde anjiyografi laboratuarına aldık. Bilinci kapalı olan hastamıza yapılan anjiyo operasyonu sonucunda, kalbin en önemli damarı olan LAD'ın en başından tıkandığının teşhisini koyduk. Balon ve stent işlemi yapılırken 5-6 defa ciddi ölümcül aritmi geçiren hastamıza şok tedavisi uygulayarak hayata dönmesi sağladık. Stent işlemi yapıldıktan sonra kalpteki ritim dengesizliği sorunu ortadan kalktı ve kalp normal olarak çalışmaya başladı. Uygulanan anjiyo operasyonundan 4 saat sonra gözlerini açan hastamızın soluk borusundaki tüpü de alarak, rahat bir şekilde nefes almasını sağladık. Anjiyo operasyonu sonrasında şikayetleri azalan hastamız yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğu içerisindeydi" dedi.
"KALP KRİZİ GENÇLERİ DE TEHDİT EDİYOR"
Gençlerde meydana gelen kalp krizinin oldukça tehlikeli olduğunu belirten Dr. Fatih Çam : "Kalp krizinin genellikle belirli yaş üstü kişiler için risk taşıdığı düşünülür. Ancak genç yaşlarda görülen kalp krizinde hayatını kaybetme oranı daha yüksektir. Beklenmedik bir zamanda karşılaşılan kalp krizi, vücudun hazır olmaması sebebiyle daha tehlikelidir. Özellikle ailesinde kalıtımsal kalp rahatsızlığı olanlar, genç yaşlarından itibaren rutin kontrol yaptırmalıdır. Bununla birlikte herkes için düzenli olarak kolesterol seviyelerinin takip edilmesi ve tüketilen gıdalara dikkat edilmesi de damar sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.
Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan S. Bulut da, "Şiddetli göğüs ağrısı sebebiyle bir merkeze başvurdum. Yaşım nedeniyle kalp krizi geçirebileceğimi düşünmüyordum. Tetkikler için beklerken aniden bilincim kapandı. Kalp krizi teşhisi ile tedavi için Özel Medline Aydın Hastanesi Kardiyoloji bölümüne sevk edildim. Burada Kardiyoloji uzmanı Dr. Fatih Çam'ın yaptığı başarılı anjiyo operasyonu sayesinde tekrar hayata tutundum. Sağlığıma kavuşmamı sağlayan Dr. Fatih Çam ve ekibine çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - AYDIN