Kalder Mükemmelliğin Yol Haritasını Çizdi
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi'nin düzenlediği ve Ege Bölgesi’nin sanayi, hizmet, kamu sektörü yöneticilerini, akademisyenleri ve öğrencilerinin katıldığı 15'inci Mükemmelliği Arayış Sempozyumunda her alanda kalite ve mükemmelliği elde etmenin ipuçları verildi.
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi'nin düzenlediği ve Ege Bölgesi'nin sanayi, hizmet, kamu sektörü yöneticilerini, akademisyenleri ve öğrencilerinin katıldığı 15'inci Mükemmelliği Arayış Sempozyumunda her alanda kalite ve mükemmelliği elde etmenin ipuçları verildi.
"Mükemmel Hatalar!" ana temasıyla, Hilton'da gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek sempozyumun açılışını yapan Kalder İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, bir sivil toplum kuruluşu olarak, kalite, rekabet, eğitim ve diğer dinamikleri harekete geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
Türkiye'de eğitimsiz iş gücü ve rekabet konularında sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Ünal, "Toplumda varolan kalite algısının güçlendirilmesi ve toplam kalite yaklaşımımın hayatın tüm alanlarına yayılabilmesi için gerçekleştirilen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nu, bu yıl da titiz bir çalışmayla ve dolu dolu bir içerikle hazırladık. İzmir'den tüm Türkiye'ye yayılacak bir kalite mesajı vereceğiz" diye konuştu.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da, Türkiye'nin küresel rekabet endeksinde alt sıralarda olduğunu vurguladı.
İnovasyon yaparak ve teknoloji üreterek bu rekabet sorununun aşılabileceğini vurgulayan ve yurtdışındaki büyük projelerden örnekler veren Doğan, "Yabancı ülkelerde inovasyona, teknolojiye ve geleceğe yönelik projeler yaşama geçiriliyor. Ülkemizde ise var olan sistemlerin iyileştirilmesi ve altyapı projeleri gündemde. Bu konuda KalDer olarak kurumlara yol gösterecek ve dinamizm katacak önemli bir misyon üstlendik" ifadesini kullandı.
"HATALAR İNSANA ÇOK ŞEY ÖĞRETİR"
Sempozyumda, "Mükemmel Hatalar başlıklı bir sunum gerçekleştiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da kalite anlayışını yaygınlaştıran ve geliştiren KalDer'in çalışmalarını izlediklerini belirterek, mükemmelliğin sırrının sürekli kendini yenileme ve çalışmaktan geçtiğini söyledi. Her insanın yapısı gereği hata yaptığını, önemli olanın ise bu hatalardan bir ders çıkarmak olduğunu hatırlatan Yorgancılar, "Hatanın mükemmeli mi olur diye düşünmeyin. Hata insan yaşamında önemli bir olgu; onlardan aldığımız derslerle büyüyoruz. Kendi yaptığımız hatalardan çok başkalarının hatalarından ders almak gerekir. Çünkü bu kadar hatayı yaşayacak zamanımız yok" diye konuştu.
Bir işyerindeki hatanın insandan mı,yoksa sistemden mi kaynaklandığının araştırılması gereğine dikkat çeken Yorgancılar, şöyle devam etti: "Doğru insan ve doğru ekiple yola çıkmak lazım.
Ekibin birbiriyle paylaşım içinde olması da önemli. Yeni neslin kendini iyi geliştirmesi ve hata yapmaması gerekiyor. Çünkü her yıl 800 bin öğrenci, üniversitelerden mezun oluyor. Türkiye'de bu kadar istihdamı karşılayacak bir yapı maalesef bulunmuyor. Biz de bu yıl kalite ödülüne aday olduk. Berlin ve Paris'teki sanayi odalarının verdiği hizmetin aynısını veriyoruz. Bu konuda uluslararası akreditasyonumuz var. EBSO olarak kalite konusuna çok önem veriyoruz. ISO 9001, 10002, 27001 gibi pek çok kalite standardına sahibiz. Üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz." - İZMİR