Haberler

Kahvehanede Oturmak Yerine Model Uçak Yapıyorlar

Kahvehanede Oturmak Yerine Model Uçak Yapıyorlar
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde farklı mesleklerde çalışan 9 kişi, kiraladıkları iş yerini model uçak atölyesine çevirerek, öğrencilere, gençlere ve emeklilere ücretsiz "radyo kontrollü model uçak" yapma eğitimi veriyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde farklı mesleklerde çalışan 9 kişi, kiraladıkları iş yerini model uçak atölyesine çevirerek, öğrencilere, gençlere ve emeklilere ücretsiz "radyo kontrollü model uçak" yapma eğitimi veriyor.

Sınıf öğretmeni Burhan Apaydın (44), uçaklara olan tutkusu dolayısıyla önce evinin garajını model uçak atölyesi haline getirdi. Ancak çevresinde havacılığa meraklı, ilgi duyan arkadaşları da bu atölyeye gelmeye başlayınca garaj bu iş için yetersiz kaldı. Apaydın bunun üzerine, 8 arkadaşıyla 100 metrekarelik bir işyeri kiralayarak burayı radyo kontrollü model uçak atölyesi haline getirdi.

Çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren Apaydın, çocukluk yıllarından beri uçaklara ve uçmaya ilgi duyduğunu, bu nedenle boş zamanlarında model uçak yapmaya başladığını söyledi.

Kiralayarak atölye haline getirdikleri mekanda havacılığa meraklı öğrencilere, gençlere, emeklilere ve gönüllülere ücretsiz radyo kontrollü model uçak kursu verdiklerini ifade eden Apaydın, eğitimci, teknisyen, emekli, işçi, memur, çiftçi, esnaf gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan arkadaşlarıyla bir gönülülük hareketi başlattıklarını belirtti.

Gençlerin kahvehanelerde veya sanal ortamlarda zararlı alışkanlıklar kazanmaları yerine buraya gelerek boş zamanlarını daha iyi şekilde değerlendirmelerini istediklerini ifade eden Apaydın, "Bunun için haftanın belirli günlerinde model uçak yapımı kursları veriyoruz. Emekliler, çalışanlar, öğrenciler gelip burada kendi uçaklarını yapıyor. Hem havacılığı sevdiriyor hem de daha sağlıklı ortamlarda kendileri için bir şeyler yapmalarını sağlıyoruz" dedi.

-"Artık kahvehaneye gitmiyorum"-

Emekli olduktan sonra sürekli kahvehanelerde vakit geçirdiğini belirten Cemil Şahin ise bir arkadaşının tavsiyesiyle geldiği kursta kendisine model uçak yaptığını söyledi. Kursun en düzenli öğrencisi olduğunu belirten Şahin, "Burada kendimizi mutlu hissediyoruz, artık kahvehaneye gitmiyorum, evde de oturmuyorum. Buraya gelip ter atıyorum, arkadaşlarıma yardımcı oluyorum, onlarla birlikte uçak yapıyorum" dedi.

İlköğretim 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Recephan Çelik de babasıyla uçak yaptıklarını belirterek, "Boş zamanlarımın tamamını uçak yapmakla geçiriyorum. En büyük destekçim babam. Babam benden daha meraklı ve istekli. Birlikte model uçak yapıyoruz, sonra onu birlikte uçuruyoruz" diye konuştu.

Baba Fehim Çelik ise oğlunun sanal ortamlarda ya da televizyon başında boş vakit geçirmek yerine uçak yapmasının daha anlamlı olduğunu kaydetti.

-Ticari beklenti yok-

Açtıkları atölyede ticari bir beklentilerinin olmadığını belirten Mehmet Akif Lekesiz de "kendi yağlarıyla kavrulduklarını" söyledi. Lekesiz, "Bir araya gelen 9 arkadaş kendi gücümüzle böyle bir yer hazırladık. Hiçbir ticari beklentimiz yok. Tek ortak noktamız, uçakları ve uçmayı sevmek. Bu sevgimizi de insanlara aşılamak ve daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlamak. Buraya gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor, yakında buraya da sığmayacağız" diye konuştu.

Yaptıkları uçakları güzel havalarda uçurduklarını belirten Lekesiz, uçakların bazen kalkış ve inişlerinde kırıldığını, bunları da tamir ettiklerini sözlerine ekledi.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel
title
Close