Haberler

Kahvehanecinin Müzik Tutkusu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da kahvehane işleten Erhan Kamışlı, isteyen müşterilere çayın yanında cümbüş, keman, bağlama ve darbuka eşliğinde şarkı ve türkü söylüyor.

CİHAN OKUR - Amasya'da kahvehane işleten Erhan Kamışlı, isteyen müşterilere çayın yanında cümbüş, keman, bağlama ve darbuka eşliğinde şarkı ve türkü söylüyor.

Kahvehane işletmecisi Erhan Kamışlı (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır çaycılık yaparak geçimini sağladığını belirtti.

Küçüklüğünde müzik aletlerine ilgi duyduğunu ancak maddi imkansızlık nedeniyle ilgilenemediğini ifade eden Kamışlı, müzik aletleri satan komşusuyla tanıştıktan sonra müziğe olan ilgisinin yeniden canlandığını söyledi

Kamışlı, komşusuna çay servisi yaparken bir taraftan da müzik aletlerini tanımaya başladığını, 1,5 yıl önce bağlama ardından cümbüş, keman ve darbuka çalmayı öğrendiğini belirtti.

Kahvehanede boş olduğu zamanlarda müzik aletlerini çaldığını vurgulayan Kamışlı, şunları dile getirdi:

"Müşterilerimden ara ara istekler geliyordu. Çay servisi yapıp onların yanına oturup çalmaya başladım. Kahvehanede televizyon yok. Radyo var ama onu da açmıyorum. Müşterilere radyodan müzik dinletmek yerine, kendim müzik yapıyorum. Onlar da bu durumdan gayet memnun. Müşterimizin isteğine göre bağlama, keman, cümbüş ve darbuka çalarak, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği parçalarını söylüyorum. İçimde istek olunca kısa sürede öğrendim. Çayda iddialı olduğum kadar müzikte de iddialıyım."

-"Müşteri sayısında artış oldu"

Kamışlı, ticari amaçla müzik yapmadığını, ücret de talep etmediğini vurguladı.

Çayın yanında müşterilerin isteklerini yerine getirmesinin maddi getirisi olduğuna dikkati çeken Kamışlı, şunları ifade etti:

"Müşterim arttı. Haliyle çay satışı da arttı. Esnaf arkadaşlarımızdan güzel tepkiler alıyoruz. Zaman geçtikçe gelip çaylarını içerken istekte bulunmaya da başladılar. Biz de müşterilerimizi kırmamaya çalışıyoruz. İşimi eğlenceli hale getiriyorum. Müşteriler de eğleniyor. 'Kahvehane' deyince insanların aklına taş ve kağıt oyunlarının oynandığı yerler geliyor. Şimdi bazı kahvehanelerde kitap ve mecmualar okunarak kültürel etkinlikler yapılıyor. Biz de burada bağlama, keman ve cümbüş çalarak sanatsal bir etkinlik yapıyoruz."

Müzik aletleri satan komşu Atilla Pazar ise Erhan Kamışlı'yı dükkanına çay getirmeye başladığında tanıdığını ve gidip gelirken müzik aletlerine olan ilgisinin dikkatini çektiğini dile getirdi.

Komşusu Kamışlı'nın müzik aletlerini çalmaya başladığını anlatan Pazar, "O benim yanıma geldi ben onun kahvehanesine gittim ve bu şekilde bu aletleri çalmayı öğrendi. Çok yetenekli bir arkadaşımız. Müşterilerine de çok güzel bir ortam sağlıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close