Kahramanmaraş Belediyesi'nden Brigitte Bardot'a Davet
Cumhurbaşkanı Gül'e, Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı'na ilişkin taşıdığı endişeleri içeren bir mektup gönderen Fransız yıldız Brigitte Bardot, Kahramanmaraş'a davet edildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı'na ilişkin taşıdığı endişeleri içeren bir mektup gönderen Fransız yıldız Brigitte Bardot, Kahramanmaraş'a davet edildi.
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinden birini hizmete açtıklarını belirterek, "Sayın Bardot medya aracılığıyla yaptığımız daveti kabul edip şehrimize gelmesi halinde Türkiye'deki hayvan haklarına ilişkin endişelerinin yersiz olacağını görecektir" dedi.
Poyraz, Kapıçam mevkisinde yaklaşık 20 bin metrekare alana kurulan Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışının 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde gerçekleştirildiğini anımsattı.
Doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden özgürce yaşama hakkına sahip olduğuna inandıklarını belirten Poyraz, şunları kaydetti:
"Brigitte Bardot, kanun tasarısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta hayvan hakları ile ilgili endişelerini de dile getirmiş. Biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü seviyor, yaratılan her şeyin kutsal olduğuna inanıyoruz. Bu noktadan hareketle de sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi projesini hayata geçirdik. Sayın Bardot, medya aracılığıyla yaptığımız bu davetimize icap edip kentimize gelirse, Türk milletinin hayvanlara verdiği değeri yakından görür, endişelerinin ne kadar yersiz olduğunu anlar düşüncesindeyiz."
-Kahramanmaraş Belediyesi Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi-
Poyraz'ın verdiği bilgiye göre, Kahramanmaraş'taki tesis, modern yapısı ve donanımıyla Türkiye'nin en önemli 3 merkezinden biri olarak gösteriliyor. 300 hayvan kapasiteli merkezde rehabilitasyon işlemleri yapılan sokak hayvanları için muayene, tedavi, kısırlaştırma hizmeti veriliyor. Tehlike arz eden başıboş kedi ve köpekler toplanıp merkeze getiriliyor. Uzman veteriner hekimlerce kısırlaştırılıp küpelenen hayvanlar, daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor.
Merkezde 2 veteriner hekim, 1 tekniker, 3 hayvan bakıcısı ve 2 özel güvenlik elemanı görev yapıyor. Merkezde idare, yemek hazırlama, karantina köpek evi, köpek geçici bakım evi, köpek gezinti alanları, köpek kulübe alanları, karantina kedi evi, ilk gelen kedi evi, kedi evi, anneli yavrulu kedi evi, müşahede kedi evi, araç dezenfeksiyon havuzu, sızdırmaz fosseptik ve otopark alanları bulunuyor.
Merkezde hayvan toplama aracı ile yemek toplama aracı da hizmet veriyor.
Muhabir: Ahmet Caner Baysal
Yayıncı: İsmail Fidan - KAHRAMANMARAŞ