Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince kentte açılan 2. Kitap ve Kültür Fuarı'nı 5 günde 50 bin kişi ziyaret etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince kentte açılan 2. Kitap ve Kültür Fuarı'nı 5 günde 50 bin kişi ziyaret etti.
KAFUM'da gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren ile Abdurrahman Dilipak'ın onur konuğu olarak katıldığı fuarda, 254 yerel ve ulusal yayınevi yer aldı, 220 şair ve yazar okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.
Kitapların renkli dünyası konusunda çağrışım yaratılması için oluşturulan "Şemsiyeli Gökkuşağı Sokak" ve Kahramanmaraş'ın nostaljik kültür sokağı vatandaşların ilgisini çekti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı imkanlarıyla öğrenciler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenerek, fuarda yazar-öğrenci buluşmaları gerçekleştirildi.
Radyocu Talha Bora Öge'nin "Dua ile Şehitleri Anma Gecesi" programı kapsamında kent merkezi ve ilçelerde programlar düzenlendi.
27 Kasım'da, "Sükutun Sureti: Nuri Pakdil Belgeseli" konulu gala gecesi ve 28 Kasım'da 18. Dolunay Geleneksel Şiir Gecesi'nin düzenleneceği fuar, 29 Kasım'da son bulacak.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fetih Yanardağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın 5. gününde 50 bin ziyaretçi gibi memnuniyet verici rakama ulaştıklarını söyledi.
Geçen yıl Anadolu'nun en büyük kitap fuarını yapmak için yola çıktıklarını, yayınevlerinin de ilgiden memnun olduğunu aktaran Yanardağ, "Bu sene yeni gelen yayınevleri 'keşke geçen sene de gelseydik' diyorlar. Onlar da memnun yoğunluktan. Organizasyonda onlar da uygun fiyatlarla öğrencileri sevindiriyorlar. Ben Kahramanmaraş'a teşekkür ediyorum. ' Türkiye kitap okuyor, Türkiye kitaba değer veriyor' algısını oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız, gençlerimiz buna sahip çıkıyor, Maraş halkı da sahip çıktı."
Edebiyat müzesi kurulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarında "Şiirin başkenti Kahramanmaraş" vurgusu yaptığını anımsatan Yanardağ, bunun da kamuoyunda "edebiyat şehri", "şairlerin şehri", "şiirin başkenti" olarak karşılık bulduğunu söyledi.
Yanardağ, bu coğrafyanın kitaba ve kültüre sahip çıktığını ve bu konularda zengin bir yer olduğunu göstermek için de "kitap fuarı" değil "kitap ve kültür fuarı" ismini uygun gördüklerini belirtti.
TRT1'de yayınlanan "Yedi Güzel Adam" dizisinin Kahramanmaraş'a önemli katkısının da olduğunu vurgulayan Yanardağ, "Dizinin çekildiği okulu Yedi Güzel Adam Müzesi'ne çeviriyoruz. Bununla ilgili restarosyon çalışmalarına başladık. Şiirin başkentine yakışır şekilde bunu Türkiye'ye sunacağız. Bir müjde olarak da kentte edebiyat müzesinin kurulacağını belirtmek istiyorum" dedi.