Haberler

Kadın Çiftçi Adaylarından İnceleme Gezisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Çerçevesinde Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor sloganıyla düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursuna katılan girişimci adayı 45 kadın çiftçi, Çorlu ilçesinin Önerler mahallesinde yer alan bir çiftliğe inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Çerçevesinde Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor sloganıyla düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursuna katılan girişimci adayı 45 kadın çiftçi, Çorlu ilçesinin Önerler mahallesinde yer alan bir çiftliğe inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Esen ve çok sayıda davetli ve kadın çiftçilerin katılımıyla 11 Nisan 2016 tarihinde başlayan kursun sona ermesi nedeniyle inceleme gezisi düzenlendi.

Çorlu ilçesine bağlı Örenler mahallesindeki Asmer Nevzat İzgi çiftliğine düzenlenen ve 45 kadın çiftçinin yanı sıra Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Ömer Eren, Sosyolog Deniz Sarı'nın da katıldığı inceleme gezisinde konuklarını karşılayan Nevzat İzgi, çiftlik hakkında bilgiler verdi.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı ile ilgili olarak bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Bakanlığımızın Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile kırsal alanda kadın girişimciliği güçlendirilmesi çalışmalarına bu yıl ilimiz de dahil edildi. Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 19-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecek. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması amaçlandı. Başvurular incelendikten sonra şartları uygun olan 63 kişi müdürlüğümüz toplantı salonunda İŞKUR Müdürlüğü ile ön mülakata çağrıldı. Daha sonra 9 günlük eğitime başlandı. Ayrıca kadınlarımıza kendilerini geliştirebilmeleri için Çanakkale ili Gelibolu yarımadasına teknik gezi düzenlenecektir. Eğitimi tamamlayan kadınlarımıza projelerini yazmaları için 10 gün süre verilecek. Kadınlar bitkisel ve hayvansal üretim, el sanatları, aile işletmeciliği, kırsal turizm konu başlıklarında proje hazırlayacaklar. Projeler 24 Mayıs tarihinde proje kapanış töreninde, sergilenecek. Tüm kadınlarımıza KOSGEB onaylı sertifikaları verilecek. Dereceye giren ilk üç proje ise Ankara'da Bakanlığımız tarafından düzenlenecek olan yarışmaya katılacak. Burada dereceye giren projeye ise hibe desteği verilecektir. Projemize ilgi gösterip başvuran kadınlarımıza teşekkür ederiz. İlimizden projeye güzel bir talep oldu" dedi.

Düzenlenen eğitim programının İŞKUR - KOSGEB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirildiği de kaydedildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close