Jeoloji Öğrencileri Jmo Yönetimiyle Tanıştı
Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Yöneticileri, Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümünü kazanarak 2012-2013 yılı eğitimine başlayan birinci sınıf öğrencileri ile ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda tanışma...
Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Yöneticileri, Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümünü kazanarak 2012-2013 yılı eğitimine başlayan birinci sınıf öğrencileri ile ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda tanışma toplantısı düzenlendi.
ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinin de hazır bulunduğu tanışma toplantısında ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Parlak, "Birinci sınıf öğrencileri ile iki nedenden dolayı buluştuk. Birinci nedeni sizlere bölümümüzü ve hocalarımızı tanıtmak. İkinci nedeni ise jeoloji mühendislerinin meslek örgütü olan jeoloji mühendisleri odasını sizlere tanıtmak. İleride kazanacağınız mesleğinizle ilgili oda ile şimdiden iletişim içerisine girmiş olacaksınız" dedi.
Jeoloji biliminin, yeryuvarının evrimini inceleyen bilim dalı olduğunu belirten Parlak, "Jeoloji ilmi ilk ortaya çıktığı dönemden itibaren insanlığın yeryuvarını, doğayı anlama, onu yorumlama ve ona hükmetme ihtiyaçlarına cevap vermesi bu bilim dalının geçerliliğini koruması nedeniyle bugün 5 temel bilimler arasında yer almaktadır. Bu temel bilimler biyoloji, kimya, fizik, matematik ve jeolojidir. Bu nedenle jeoloji mühendisliği bölümü oldukça önemli bir bilim dalıdır. Jeoloji mühendisleri çok özel insanlardır" diye konuştu.
Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün 1977 yılında Temel Bilimler Fakültesi içinde Yer Bilimleri Bölümü adı altında kurulduğunu hatırlatan Parlak şöyle devam etti:
"1981 yılında da ilk mezunlarını verdi. Bölümümüzde Prof. Dr. olarak görev yapan Atike Nazik hocamız ilk mezunlarımızdandır. Bölümümüz şimdiye kadar 1186 normal öğretimden, 529 ikinci öğretim olmak üzere 1600'ün üzerinde mezun verdi. Bölümümüzün varlık nedeni; çağdaş ve uluslararası niteliklerde eğitim veren, bilgi üreten, araştırma yapan, yayınlayan, doğal kaynakları araştıran, doğanın anlaşılmasına katkı sağlayan, toplumun ihtiyaçlarına cevap veren bir bölüm olmak ve bu bölümde nitelikli jeoloji mühendisi yetiştirmektir."
Parlak, öğrencilere lisan öğrenmeleri, bilgisayar bilgilerini ilerletmeleri ve sürücü belgesi sahibi olma önerisinde bulundu.
"ODAYI TANIMAK İŞ HAYATININ İLK ADIMIDIR"
Kendisinin de Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu olduğunu söyleyen JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ise, "TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası 1974 yılında kurulmuş bir meslek örgütüdür. Odamız mezun olan her arkadaşımıza ve öğrenci üyeliğine açıktır. Mezun olduktan sonra iş hayatınızda başarılı olmanızda oda ile ilişkileriniz önemli yer tutar. Mesleki olarak bilimsel yenilikleri da yakından takip edebilirsiniz. JMO Adana Şubesi Adana-Hatay-Mersin ve Osmaniye illerini kapsamaktadır. Bu gün yapmış olduğumuz bu tanışma toplantısı ile sizleri gelecekte bekleyen yaşam mücadelesinde bizlerin tecrübelerinden yararlanmanızı bekliyoruz. Ayrıca sizlere öğrenim süresince gerekli olan yayınları temin ederek indirimli almanızı ve kurum stajlarında isteyen her öğrenci arkadaşımıza staj imkanı sağlıyoruz. Sizlerin daha iyi eğitim almanıza katkı amaçlı bilimsel etkinlikler, teknik geziler düzenliyoruz. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden derslerinize daha iyi çalışmanızı, çevrenizden daha çok yararlanmanızı istiyoruz. Bu toplantının düzenlenmesini sağlayan Başta Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Osman Parlak hocamıza ve tüm öğretim görevlilerine ve siz sevgili öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ADANA