İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde Robotik Teknoloji Dönemi
Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi olarak bilinen ve kemoterapi hastalarına verilen ilaç miktarındaki hata payını sıfıra indiren ünite, İzmir Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete girdi.
Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi olarak bilinen ve kemoterapi hastalarına verilen ilaç miktarındaki hata payını sıfıra indiren ünite, İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde hizmete girdi.
Ege'deki özel hastaneler arasında sadece İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi, ilaçların el değmeden steril bir ortamda hazırlanmasına olanak sağlıyor. İçerisindeki altı eksenli robotik kol yardımı ile çalışan sistem, sağlık çalışanlarının yaşayabileceği riskleri de ortadan kaldırıyor. İlaç dozu hesaplamalarındaki doğru oran, tedavinin başarısında etkili oluyor.
"HATA RİSKİ ORTADAN KALKIYOR"
İzmir Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, "Kan dolaşımıyla kanser hücrelerine ulaşan kemoterapi ilaçları, kanserle mücadelede hayati öneme sahiptir. Hastalık sürecini yavaşlatmak, geriletmek ya da durdurmak için kullanılan bu ilaçların doğru dozda ve steril ortamda hazırlanması gerekiyor. İlerleyen teknoloji sayesinde hastalarımızın ilaçları robotlar tarafından hazırlanıyor. Maksimum güvenlik standartları ile hata olasılığı ortadan kalkıyor" dedi.
HAZIRLANMASI 60-100 SANİYE SÜRÜYOR
Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, şunları söyledi: "Operatör, ilaç ve malzemelerini robota yerleştirdikten sonra hazırlama işlemine yönelik komutu ekrandan veriyor ve dışarıya kapalı steril hazırlama alanında, altı adet robotik kol aracılığıyla ilaç karışımı hazırlanıyor. İlaç hazırlama süresini de 60-100 saniye aralığına kadar düşüren sistem, kemoterapi ilaçları miligramına kadar tartıyor. Doğru dozda ilacı, doğru zamanda ve en önemlisi de uygun hasta için hazırlıyor." - İZMİR