İstiridye Kayın Mantarı Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor
Çarşamba ilçesine bağlı Kuşhane köyünde çiftçilikle uğraşan Orhan Çakır, bu yıl üretimine başladığı istiridye kayın mantarının hasadından memnun olduğunu söyledi.
Çarşamba ilçesine bağlı Kuşhane köyünde çiftçilikle uğraşan Orhan Çakır, bu yıl üretimine başladığı istiridye kayın mantarının hasadından memnun olduğunu söyledi.
Çakır, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden bilgi aldıktan sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da maddi destek alarak 170 metrekare alanda ilk üretimini yapmaya başladığını belirtti.
İstiridye mantarının organik olarak üretildiğini, kilosu 10 lira olan mantarın Çarşamba ilçesinde alternatif ürün olabileceğini ifade eden Çakır, şunları kaydetti:
"Ovada fındık üretimi karlı değil. Ben araştırmayı yeni şeyler üretmeyi seviyorum. Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden bilgi desteği aldım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da maddi destek alarak bu işi yapmaya başladım. 170 metrekare alanda ilk hasadımızı yapıyoruz, 100 metrekarelik ikinci depomuzun inşaatı devam ediyor. Doğal, organik üretim yapıyoruz, hiçbir katkı maddesi kimyasal kullanmıyoruz. İşi biten ham maddeyi de seralarımızda gübre olarak değerlendiriyoruz. Kar marjı yüksek, üretimi kolay tüm üretici arkadaşlara denemelerini tavsiye ederim. Bir arkadaşıma yardımcı oldum üretime başladı. Üretim yapmak isteyen başka arkadaşlarıma da elimden gelen yardımı yapmaya hazırım."
Bölge pazarlarının dışında Erzincan'a da mantar satışı yaptığını ifade eden Çakır, büyük marketlerin de mantar talebini karşılamak için üretimi arttırmayı planladığını vurguladı. - Samsun