İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Sarayönü'nde düzenlenen törenle kutlandı.
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Sarayönü'nde düzenlenen törenle kutlandı.
Sarayönü Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen programda coşku en üst safhaya ulaşırken, programa katılım yoğun oldu. Törende, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlanırken, yazar Mehmet Akif Ersoy anıldı.
Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen anma törenine Kaymakam Harun Yücel, Sarayönü Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seyfullah Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Sinan Güdendede, Daire amirleri, okul müdürleri ile çok sayıda, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı, bir destandır
Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz anısına durulan bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı, tüm salon tarafından coşkuyla söylendi.
Daha sonra programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere okul müdürü Yaşar Durmaz, kürsüye davet edildi.
Kürsüye gelen Yorulmaz, konuşmasında, "İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, Mehmet Akif'i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, Milli Mücadele Ruhu'nu yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir. Sevgili gençler! Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonra nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak ve geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız" dedi.
Durmaz'ın konuşmasının ardından okul öğrencilerinden oluşan bir topluluk müzikler eşliğinde hazırladığı oratoryo gösterisi ve çeşitli şiirler sundu. Programın önemli bir bölümünü oluşturan oratoryo gösterisi salonda duygu yüklü anların yaşanmasına neden oludu. - Konya