Isparta Belediyesi'ne Yönelik Operasyon
Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında 7'si tutuklu 82 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.
Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında 7'si tutuklu 82 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, salonun yetersiz olması nedeniyle konferans salonunda yapıldı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, hakkındaki hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirterek, mahkeme heyetinden beraatini talep etti. Yalçın, "Özellikle megalight ihalesinin varlığını polis sorgusunda öğrendim. Hatta bu ihalenin ne olduğunu 10 dakika boyunca sorguda polis bana anlattı. Benim bu ihalenin varlığı ve kapsamıyla ilgili bir bilgim yok" dedi.
Hakkındaki iddiaların "insafsız" olduğunu savunan Yalçın, belediyeden herhangi bir müdürle görüşmediğini ve hiçbir şey almadığını öne sürdü. Yalçın, MHP Genel Merkezi tarafından her yıl bütçe hazırlandığını ve teşkilat olarak harcamalarının bu bütçeye göre yaptıklarını anlattı. Mahkeme heyetinin, iddianamede yer alan MHP teşkilatına bağlı 400 kişinin otel ve konaklama masraflarının belediye tarafından ödenip ödenmediğini sorulması üzerine Yalçın, şöyle cevap verdi:
"Belediyenin 400 kişilik otel konaklamasıyla ilgili hiçbir ödemesi söz konusu değildir. Bu konaklamanın bedeli olan 27 bin 500 lirayı bizzat kendim çek kesmek suretiyle ödedim. Fakat belediye bu konaklama ile ilgili 70 bin lira ödeme yapmış gibi gösteriliyor. Belediye tarafından böyle bir ödeme söz konusu değil."
Yalçın, seçim döneminde belediye araçlarının kullanıldığı iddiasına da açıklık getirmek istediğini belirterek, seçim döneminde belediyeye ait hiçbir aracı partinin işlerinde kullanmadıklarını söyledi.
İddianamede, "Örgüt kurucusu ve yöneticisi" gibi gösterildiğini belirten Yalçın, "Bu nasıl bir örgüt anlamadım. Böyle bir suçlamayı kabul etmek asla mümkün değildir. Zaten örgüt diye bahsedilen kişilerin yüzde 80'ini tanımam. Onlarla tanışmam da cezaevinde olmuştur" diye konuştu.
Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ali Balcı savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Balcı, zabıta amiri olarak görev yaptığını, 15 yıllık devlet memuru olduğunu, örgüt yöneticisi olarak yargılanmaktan utanç duyduğunu dile getirdi.
Hakkındaki iddiaları "hayal ürünü" diye nitelendiren Balcı, "Ortada ne bir örgüt var ne de benden emir alan örgüt üyeleri. Hiçbir kurma veya kişiye baskı kurulması için kesinlikle bilgi vermedim. Hiçbir ortak hesabım yok ve para paylaşımına dair hiç kimseyle konuşmam yok. Kayıt dışı hiç bir kazancım yok ve bir ortaklık yok" dedi.
Balcı, 30 bin lira kredi borcu olduğunu, babasına ait evde kaldığını ve hukuka aykırı hiçbir eylemi bulunmadığını ifade etti.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Arıtürk hakkındaki suçlamaları reddetti. Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın, fiilen hiçbir zaman özel kalem müdürlüğü yapmadığını ve hiç kimseye talimat vermediğini söyledi.
Belediyenin alım ve satımlarıyla ilgili hiçbir görüşme yapmadığını öne süren Altın, "Benim fiilen yaptığım görev, Fen İşleri Müdürlüğü. Her zaman mevzuata uygun olarak tamamlanmış evraka imza attım. Suçsuzum ve suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Dosyamın ayrılarak beraatimi istiyorum" dedi.
Duruşmaya yarın devam edecek.
-Olayın geçmişi-
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, bazı belediye çalışanları ve belediyenin dışarıdan iş yaptığı 28 kişi gözaltına alınmıştı.
"Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 22'si tutuklanmıştı. İddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 7 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.
- ISPARTA