Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

İskep'te İkinci Çalıştay Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP), ’Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı’ yapıldı.

Toroslar Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP), 'Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı' yapıldı.

Toroslar'da 11 aydır başarıyla devam eden ve 23 ayda tamamlanacak olan projenin ikinci çalıştayına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Temsilcisi ve İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardingli, yerel yönetim yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Toplantıda, Toroslar Belediyesi'nin hedef grup olarak belirlediği 'Engelliler, Romanlar ve çalışan çocuklar ile ailelerine' yönelik uygulanan çalışmalarla ilgili bilgiler verilirken, projede geçirilen süreçle ilgili kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Dezavantajlı bireyleri eğitim ve istihdama yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata, projenin yola çıkış amacının dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ve istihdam edilebilirlikleri konusunda onlara yardımcı olmak olduğunu söyledi. Ata, projenin bir diğer amacının ise, proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan dezavantajlı bireyler arasında kendi işlerini kurmak isteyenlere katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, İSKEP projesinin, 2011 yılında Türkiye Belediyeler Birliği'nin, Türkiye'deki tüm belediyelere göndermiş olduğu 'sosyal içerme' başlığındaki bir anketle başladığını belirterek, değerlendirilen anket çalışmasının sonucunda Toroslar Belediyesi'nin davet edilen 12 belediyeden birisi olduğunu hatırlattı.

Toroslar Belediye Başkanlığı görevinde 11 yılı tamamladıklarını vurgulayan Başkan Tuna, kamunun fayda alacağı yerlere yapılan hizmetlerin ne kadar iyi olursa olsun, insanların işsiz olduğu ve sıkıntılı olduğu bir yerde huzur ve güveni tesis etmenin mümkün olamayacağını söyledi.

Toroslar Belediyesi olarak insanların işsiz eşitler arasından bir adım öne çıkmasını sağlamak amacıyla 2005 yılında Toroslar Teknik Eğitim Kursları Merkezleri'ni kurduklarını da hatırlatan Tuna, "Belediyecilik anlamında insanların yaşam yerlerini ciddi anlamda en güzel şekle getirmeye gayret ettik. Ama gelin görün ki, toplamda kamunun fayda aldığı yerlerde yaptığınız hizmetler ne kadar iyi olursa olsun, insanların işsiz olduğu ve sıkıntılı olduğu bir yerde huzur ve güveni tesis etmek çok mümkün değil. O nedenle Toroslar Belediyesi olarak 2005 yılından beri yapmış olduğumuz mesleki eğitim faaliyetleri ve özellikle TORTEK ile 26 branşta 56 eğitim merkezinde şu ana kadar 15 bin insana mesleki eğitim verdik. Tabi mesleki eğitim verdiğiniz zaman o insanlara da iş kapısı oluşturmanız lazım. O anlamda da öğrendiği mesleği hayatını idame ettirmek amacıyla kullanacak arkadaşlarımıza da yol göstermeye çalıştık ve bir kısmına da iş bulduk" dedi.

Toplumun her kesimi ile diyaloglu bir çalışma içerisinde oldukları için toplumda dezavantajlı yaşayan bireyleri gözlemleme imkanı bulduklarını da kaydeden Tuna, "Bu arada tabi toplumun her kesimine indiğimiz için özellikle toplumda dezavantajlı yaşayan insanları gözlemledik. İşte bunların başında engelliler, Romanlar ve çalışan çocuklar ile aileleri geliyor. Hakikaten sosyal projeler sosyal anlamda insanların en derinliklerine inebildiğimiz konuları kapsıyor. İSKEP Türkiye'de AB projelerinde öne çıkan 12 belediyenin iştiraki ile hazırlanan bir proje. Toroslar Belediyesi olarak, AB himayesinde, TBB organizatörlüğündeki bu projenin içerisinde olmaktan gurur duyuyoruz. Hakikaten toplumdaki yaranın bir kısmını bu proje ya da bu tür projelerle sarabiliyorsak, toplumdaki sıkıntıları azaltmış oluyoruz" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Temsilcisi ve İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardingli, projenin Toroslar'da başarıyla devam etmesini sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya ve ekibine teşekkür etti. Guardingli; "Bu projede en önemli kelime koordinasyon. Bu projenin öncelikli amacı 12 pilot belediyenin sosyal hizmetler sunma kapasitesini arttırmak. Sosyal hizmetler dediğimizde aslında birden fazla dezavantaj yaşayan bireylere yönelik sosyal hizmetler sunma kapasitesini arttırmayı amaçlıyoruz. Mersin Toroslar Belediyesi ile ilçe sınırlarındaki işverenler ile yaptığımız görüşmelerde işverenlerden şöyle bir öneri de geldi. Türkiye'de küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonominin yüzde 80'ini oluşturduğunu düşündüğümüzde, bu küçük ölçekli işletmelerde de engelli bireyler için bir kota olmasının uygun olabileceğini düşünüyorlar" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title