Haberler

İşaret Dili Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde İşaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere teşekkür belgeleri ve sertifikaları, Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen kokteylli törende verildi.

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde İşaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere teşekkür belgeleri ve sertifikaları, Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen kokteylli törende verildi.

Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan işaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerler sertifikaları Kaymakam Ahmet Karaaslan tarafından verildi.

Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Gürbunar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan'ın katıldığı törende, renkli dakikalar yaşandı.

Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, " İşitme engellilerinin karşılaştığı birçok sorunun temelinde engelsiz insanların onlarla iletişim kuramaması yatıyor. Bu durum işitme engellilerin istihdam, eğitim, sağlık, sosyalleşme ifade ve düşünce özgürlüğü gibi en temel insan haklarına erişimini engelliyor. Engelliler engelsizler ile iletişim kurmak için uğraşırken engelsizler ne yapıyor?. İşte biz Halk Eğitimi Merkezi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Kamuda çalışan arkadaşlarımıza bu eğitimi vererek engellilerle karşılaştıklarında daha iyi iletişim kurabilmelerini amaçladık. Halk eğitimi Merkezimiz bünyesinde açılan İşaret dili kursuna katılan 19 kursiyerden başarılı olan 12 kursiyer sertifikalarını aldı. 2 Kasım tarihinde başlayan işaret dili kurusu 15 Aralık tarihinde sona erdi. Zeynep Demirkıran'ın öğretmenliğini yaptığı 120 saatlik işaret dili kursundaki kursiyerlerin özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi..

"Tüm engelliler, engeli ne olursa olsun, yaşantılarını rahatça sürdürebilecekleri imkana kavuşmuş olmalı" diyen Kaymakam Karaaslan ise, "Pazarlar, bütünüyle engellilerin dostu olmalıdır. Her kuruluşumuzda, engelliler ile iletişim kurabilen görevlilerimiz bulunmalı. Türkiye, maalesef henüz engellilerin yaşamını kolaylaştırma anlamında ileri bir noktada değil. Çalışmalar aralıksız yapılıyor. Bu konuda gerçekten sosyal bir devletin olması gerektiği noktalara doğru gidiyor. Bir dil, bir insan demektir. İşaret dilini bilmek ise çok daha anlamlıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, program çerçevesinde kursiyerlerin işaret dili ile kendilerini anlatmaları davetliler tarafından beğeni ile karşılandı. İşaret dili ile kursiyerlerin kendilerini tanıtmasının ardından, kursiyerlere sertifikaları protokol üyelerince verildi.

Program sonunda törene katılan protokol üyelerine ve kursiyerlere Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan kokteylde çeşitli ikramlarda bulunuldu.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close