Haberler

İşadamı Davut Doğan'dan ARÜ'de "Girişimcilik" Dersi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARÜ, gençlerin mesleki gelişimlerine ve ülkemizin her anlamda kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak tarzdaki toplantılara imza atmaya devam ediyor.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), gençlerin mesleki gelişimlerine ve ülkemizin her anlamda kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak tarzdaki toplantılara imza atmaya devam ediyor.

ARÜ,iş hayatındaki başarıları ile adından sıkça söz ettiren Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan'ı ağırladı. ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlenen "Girişimcilik" temalı etkinlikte konuşan Doğan, mobilya sektöründeki önemli deneyimlerini paylaştı. Öte yandan programda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın "Girişimciliğin Anatomisi", Decortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Semih Kavaklıoğlu ise "E-Girişimcilik ve İnovasyon" başlıklı birer sunum yaptı.

Saat 14.00'dan itibaren başlayan konferansa Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, ARÜ'lü akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Davut Doğan, Başarının Sırrını Anlattı

Doğan'ın kısa hayat hikayesinin okunmasının ardından kürsüde söz alan Doğan, "Bir Girişimcilik Öyküsü Olarak Doğtaş" isimli konuşmasına başlamadan önce çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kendisine verilen ödüllerden bahsetti. Doğan, almış olduğu ödülleri sadece kendi adına değil, beraber çalıştığı ekibi adına aldığını belirterek, "ekip ruhu"na vurgu yaptı.

Devlet memurluğundan istifa ederek özel sektörde iş hayatına adım attığını belirten Doğan, küçük bir atölyede mobilya yapıp satarak sektöre girdiğini belirtti. Doğan, ürün yetiştirebilmek için işletmelerini zamanla büyüttüklerini ve yeni mağazalar açtıklarını ifade etti. Doğan, o dönemdeki başarı sırrını ise, "Günde ürettiğimiz 4 ya da 6 kanepeyi aynı gün satmamız gerekiyordu. Biga ve Çan'daki mağazada satamıyorsak, kardeşlerimi akşamları köylere gönderiyordum. Gerekirse ben de gidiyordum. Satamadıkları zaman onların cebine promosyon olarak küçük altın koyuyordum, 'Satamazsanız geri getirmeyin, bu altını armağan verin köylüye, farklı ödeme seçenekleri sunun' diyordum. Çünkü mutlaka satmamız ve ertesi gün tekrar kanepe üretmemiz gerekiyordu. Mallarımızı stoklayacak yerimizde yoktu" dedi. Sektöre girdiğinde cebinde sadece bir aylık memur maaşı olduğunu vurgulayan Doğan, sermaye bulmak için çeşitli fırsatları değerlendirdiğini de ifade etti.

Konuşmasının devamında Doğan, altı kardeşin ortak olduğu bir aile şirketi olduklarını belirtti. Türkiye'deki birçok aile şirketinde bir süre sonra kardeşler arasında sorunlar çıktığını bildiren Doğan, bu tür problemlerin önüne geçmek için "aile anayasası' adında kurallar oluşturduklarını ifade etti. Programda iş hayatında dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında önemli bilgiler veren Doğan, katılımcılardan gelen soruları cevapladıktan sonra konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz: Ülkemizin Gerçek Sermayeleri Sizlersiniz

Doğan'ın ardından sözü ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz aldı. Başarı öykülerinin kitaplarda yazan bilgilerden daha etkili olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Korkmaz, bireylerin başarılı insanları kendilerine model aldığını belirtti. Türkiye'nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Korkmaz, "Ülkelerin gerçek sermayeleri paralar, altınlar veya binalar değildir. Ülkemizin gerçek sermayeleri sizlersiniz. Davut Bey gibi insanlardır. Gelecekteki yatırımcı insanlardır." diyerek, ülkemizdeki en büyük zenginliğin "insan" olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Doğan'a "Teşekkür Plaketi" takdim etti.

"Her Genç Potansiyel Bir Girişimcidir"

Konferansın ikinci bölümüÇanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın'ın "Girişimciliğin Anatomisi" isimli sunumu ile başladı. Girişimciliğin doğuştan gelen bir yetenek olmadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Aydın, "Girişimciliği şekillendiren unsurlar vardır. Bunlar aile, örf-adet, gelenek-görenekler, yaşadığımız bölge ve dünyaya bakış açımızdır." diye konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden sunumda Yrd. Doç. Dr. Aydın, katılımcılara girişimci olabilmenin altın kurallarını açıkladı. Konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr.Aydın'a ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. A. Evren Erginal tarafından "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

Günümüzde "E-Girişimcilik" Yaygınlaştı

"E-girişimcilik ve İnovasyon" isimli bir sunum yapan Decortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Semih Kavaklıoğlu ise dünyada ve Türkiye'de internet kullanım oranlarının her geçen gün arttığını ve buna paralel olarak online alışverişin yaygınlaştığını ifade etti. Kavaklıoğlu, insanların neden internetten alışveriş yaptığını, "Hızlı alışveriş, daha fazla ürün seçeneği, indirim fırsatlarını takip edebilme ve farklı ödeme olanakları" sözleriyle özetledi. Türkiye'de de farklı sektörlerde alışveriş sitesi olduğunu belirten Kavaklıoğlu, elektronikten gıdaya, tekstilden mobilyaya kadar çok sayıda alışveriş sitesinin aktif olarak çalıştığını belirtti. Program sonunda Kavaklıoğlu'na ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kubilay Aras tarafından "Teşekkür Belgesi" takdim edildi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title