Haberler

İş Makinesi Kullanımını Simülatörde Öğrendiler

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2015 Mali Destek Programları desteklenen ve İpsala Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Önce Eğit(İŞ)im” projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2015 Mali Destek Programları desteklenen ve İpsala Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Önce Eğit(İŞ)im" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

İpsala Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ve davetliler katıldı.

Kapanış toplantısında bir konuşma yapan Genel Sekreter Mahmut Şahin şunları söyledi:

"Bugün ülkemiz kalifiye olmayan iş gücü cennetidir. Öğrenmenin tüm yaş gruplarına dağıldığı ve hayat boyu sürdüğü günümüzde meslek kazandırma eğitimleri büyük önem arz ediyor. İş gücümüzü nitelikli hale getirmek için biz de çalışıyoruz. Bu konuda çalışan eğitim kurumlarımızı destekliyoruz. Meriç Halk Eğitim Merkezi bu proje ile aldığı simülatör ile uzun süredir işsiz olan ve niteliği olmayan 12 insanımızı meslek sahibi yaptı. İş makinesi kullanmayı öğrenen bu arkadaşlarımız inşaat ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanlar olacak. Yine bu simülatör ile bundan sonra da insanlarımız iş sahibi ve meslek sahibi olacaklar. Buradan yüzlerce iş makinesi operatörü yetişecek. Bu değerli projeyi İpsala'ya kazandıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İpsala Halk Eğitim Merkezi'ni tebrik ederim."

İpsala Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından da desteklenen ve uygulama süresi 9 ay olan proje ile Proje ile simülasyonlu iş makinesi operatörü eğitim sınıfı oluşturuldu. Gerçekleştirilen eğitimlerle 36 kişi sertifikalı iş makinesi operatörü olarak yetiştirildi. Proje sürecinde verilen eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan en az 8 kişi firmalarca istihdam edildi. Halk eğitim merkezi bünyesinde, işbirliği ve dayanışma kültürüne katkıda bulunmak amacıyla, iş makinesi operatörlüğü sertifikası alan kursiyerler ve bölgede iş makinesi kullanan işletmeler ile ilgili veri tabanı oluşturuldu. Örgün eğitim dışında kalmış kişilere ve işsizlere yönelik danışmanlık ve rehberlik birimi oluşturuldu. Kursiyerlere kişisel eğitim alanında verilen eğitimlerle etkili bir iletişim kurma becerisi sağlandı. Meydana gelebilecek doğal afetlerde (özellikle sel ve depremlerde) ihtiyaç duyulduğunda operatör ve iş makineleri ile ilgili verilere ulaşım imkanı sağlandı.

Toplam bütçesi 187 bin 374,99 TL olan projenin yüzde 70'i Trakya Kalkınma Ajansı, yüzde 30'u ise İpsala Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından desteklendi. Program sonunda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close