İnşaat Sektörünün Sorunları Didim'de Masaya Yatırıldı
İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilciliği, Mimarlar Odası Didim Temsilciliği ve Didim Ticaret Odası'nın katkılarıyla düzenlenen seminerde inşaat sektöründeki yeni yönetmelikler ve sorunlar ele alındı.
İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilciliği, Mimarlar Odası Didim Temsilciliği ve Didim Ticaret Odası'nın katkılarıyla düzenlenen seminerde inşaat sektöründeki yeni yönetmelikler ve sorunlar ele alındı.
Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi'ndeki seminere Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek konuşmacı olarak katıldı. Seminere Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Adem Yaman, Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Okan Özbaş, inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler izledi.
Düzenlenen seminerin açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, "Bugün İnşaat sektörünü ilgilendiren bu çok önemli toplantıda sektörü tüm saç ayakları ile birlikte yeni uygulamaya geçen hususlar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacağız. Gelişen ve değişen dünyamızda inşaat sektörümüz çok hızlı büyümektedir. Bir şehre güzellik katan, zenginlik katan içindeki yapılardır. Bu güzellik ve şehir kimliğinin oluşmasında mimar, mühendis, müteahhit, yapı denetimi, şantiye şefi ve bina sahibinden tutun, tüm ilgili yerel ve merkezi idarelere sorumluluklar düşmektedir. Marka şehirler oluşturmak her birimizin görevidir diye düşünüyorum. Bu gün aramızda bulunan çok değerli il müdürümüz ve oda başkanım bizleri yapı denetim uygulama yönetmeliği, yapı müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ile yetki belgeli ustalar hakkında değişen yönetmelikler konusunda bilgilendireceklerdir. Didim Ticaret Odası olarak, bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirerek, inşaat sektörü ile ilgili çıkarılan yeni yönetmelik kapsamında düzenlenen ve 01 Ocak 2015 tarihine kadar geçerli olan Geçici Ustalık Yetki Belgesine istinaden, gerekli eğitimin verilmesi için Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle, belgelerin odamız tarafından da verilebilmesi adına bu gün itibari ile bu hizmeti vermeyi başlattık. Bu süreci takiben geçici olarak verilen belgelerin, odamızın eğitim salonlarında verilecek 40 saatlik gece eğitimleriyle kalıcı olacak Ustalık Yetki Belgesi haline dönmelerini sağlayacağız. Bu konudaki başvurular odamız tarafından bu gün itibari ile kabul edilmeye başlanmıştır" dedi.
Seminerde Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek, "İnşaatlara yönelik alınan tavsiye niteliğindeki yönetmelikler, Yapı denetimin inşaatlarda kontrolünde karşılaştığı sorunlar, Müteahhitlerin sicil belgesi, Şantiye şefliği görev ve yetkileri, Şantiyede çalışan ustaların ustalık belgeleri" konularında katılımcılara bilgiler vererek soruları cevaplandırıldı. - AYDIN