İnovasyon Vurgusu
Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle organize edilen “Global Girişimcilik Haftası 2016” etkinlikleri düzenlenen panellerle devam ediyor.
Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle organize edilen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri düzenlenen panellerle devam ediyor.
Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci gününe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Aslı Astarcı, Kuluçka Merkezi Direktörü Elena Palotta ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Program, davetli konuşmacı Doğan Taşkent'in "TTH Projesi: Teknoloji Yaşam Döngüsü ve Ticarileşme" konulu sunumuyla başladı. İnovasyonu, pazarda başarılı olan bir buluş şeklinde tanımlayan Doğan Taşkent, bilgi birikimi, araç ve pazar bilgisi olmadan inovasyonun başarıya ulaşamayacağını ifade etti.
Teknoloji yaşam döngüsünden bahseden ve teknoloji geliştirme için sağlanan finansal destekler hakkında bilgiler veren konuşmacı, girişimci türleri ve Türkiye'deki teknoloji transfer ofislerinin yapısıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Program, Telos Angels'dan Ayşe Topçu'nun "İnovasyon ve Girişimcilik" konulu sunumuyla devam etti. Girişimcilik konusunda öğrencileri cesaretlendirmek ve ben de yapabilirim duygusunu geliştirmek için etkinlikte yer aldığını belirten Ayşe Topçu; bir buluşu veya yenilikçi bir fikri başarılı ve karlı bir işe dönüştürmenin inovasyon olarak değerlendirildiğini söyledi.
Tüm değişimlerin inovasyon için fırsat sunduğunu dile getiren Topçu, inovasyonun üretim maliyetlerini düşürebildiğini, yeni pazarlar inşa edebildiğini ve rekabet gücünü artırabildiğini sözlerine ekledi. İnovasyonun, temel, radikal ve çığır açıcı olmak üzere üç türü olduğunu ifade eden davetli konuşmacı, konuyu örnekler eşliğinde açıkladı. Fark yaratmak için liderlik, iç görü ve doğru ticari faaliyetin önemine değinen Ayşe Topçu, liderliğin iyi bir planlamadan geçtiğini söyleyerek tutkunun, insanların başarıya ulaşması için önemli etkenlerin başında geldiği sözleriyle sunumunu noktaladı.
"Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin ikinci günü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç'in konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından sona erdi.
Global Girişimcilik Haftası 2016, üçüncü ve dördüncü gün etkinlikleriyle devam edecek. - DÜZCE