İnönü Üniversitesinde Tıp Bayramı Kutlaması Yapıldı
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Ülkemizde Önümüzdeki Yıllarda Gereksinim Duyulacak Uzman Hekim Sayıları, Başta Tıp Fakülteleri Olmak Üzere İlgili Kurumlar ve Uzmanlık Dernekleri Temsilcilerinden Oluşacak Kurullar Tarafından Planlanmalıdır" Dedi.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Ülkemizde önümüzdeki yıllarda gereksinim duyulacak uzman hekim sayıları, başta tıp fakülteleri olmak üzere ilgili kurumlar ve uzmanlık dernekleri temsilcilerinden oluşacak kurullar tarafından planlanmalıdır" dedi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç Dr. Murat Cem Miman, Malatya Askeri Hastanesi Başhekimi Albay Bülent Yüksem, rektör yardımcıları ile tıp fakültesi öğretim üyeleri ve Turgut Özal Tıp Merkezi çalışanları katıldılar.
Sağlık Müdür Vekili Ergün Kotan, törende yaptığı konuşmada, "Tıp Bayramı, her ne kadar ilk modern tıp eğitimi veren Tophanenin kurulduğu tarih olan 1827 tarihinde anılmaya başlamış olsa da, bir bayram olarak kullanılmasına İstanbul'un işgal dönemlerinde başlamıştır. O tarihte büyük bir tören hazırlanmış, işgal kuvvetlerinin de hekimleri dahil olmak üzere tüm hekimler davet edilmiştir. Orada yapılan konuşmalar aslında bir başkaldırı, bir kafa tutmadır. 14 Mart tarihi bu yüzden önemlidir" dedi.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz da, yaşanan mesleki sorunlara değinerek, "Ülkemizde önümüzdeki yıllarda gereksinim duyulacak uzman hekim sayılarının başta tıp fakülteleri olmak üzere ilgili kurumlar ve uzmanlık dernekleri temsilcilerinden oluşacak kurullar tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar doğrultusunda planlanması son derece akılcı bir uygulama olacaktır.Tıp fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri, eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermekle yükümlüdür. Tıp fakültelerinin istenen düzeyde eğitim, araştırma yapabilmeleri ve sağlık hizmeti sunabilmeleri için öğretim üyelerinin tam gün statüsünde çalışması gerekmektedir. Ancak hekimlerin özlük halklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi zorunludur" diye konuştu.
Hekimlerin özlük haklarını korunarak, maaşlarının tatmin edici ve gerçekçi noktalara yükseltilmesini istediklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz, döner sermaye gelirlerinin iyileştirilmesinin yanında, üniversitede çalışan öğretim üyelerinin kendi kurumlarında özel hasta bakması ve özel ameliyat yapmasının yasaklanmasının hekimlerin mesleki hak ve özgürlüklerini kısıtlanması anlamına geldiğini söyledi.
Törende daha sonra mini bir konser sunuldu.
(BK-OÇ-Y) 14.03.2008 15:38 TSİ