İmo Kentsel Dönüşüm Komisyonu Toplantısı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nce kentin gelişimine katkı koymak için oluşturulan Kentsel Dönüşüm Komisyonu toplandı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi'nce kentin gelişimine katkı koymak için oluşturulan Kentsel Dönüşüm Komisyonu toplandı.
İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Yönetim Kurulu üyeleri, Komisyon Başkanı Mustafa Çampınarı, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Uslupehlivan, Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Ulaş Çetinkaya ve Ercan Çetin, Yüreğir Belediyesi İmar Müdürü Kaan Bozdoğan, Çukurova Belediyesi'nden Suat Bayseçkin, Karataş Belediyesi'nden Selman Serttepe ve komisyon üyesi inşaat mühendislerinin katıldığı toplantıda kentsel dönüşümün vatandaş odaklı, uygun ve ekonomik boyutları tartışıldı. Toplantıya katılan ilçe belediyelerinden uzmanlar kentsel dönüşüm yönetmelikleri, ilçelerindeki kentsel dönüşüm planları ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Komisyon Başkanı Mustafa Çampınarı, yerel yönetimlerin tümünün kentsel dönüşüm nedeniyle mutlaka vatandaşın muhatabı olacağını kaydetti. Kentsel dönüşüm uygulanırken siyasi çıkarların bir kenara bırakılarak hareket edilmesi gerektiğine değinen Çampınarı, Adana ve Adanalı için hizmetin en iyisinin nasıl yapılacağına yönelik planlamaların hayata geçirilmesinin önemine değindi. Toplantında kent genelinde Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin ortaklaşa çalışmasıyla 'Kentsel Dönüşüm Master Planı' yapılması yönünde görüş belirtildi.
İlçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmasının önemine vurgu yapılan toplantıda şu ifadelere yer verildi:
"Kentsel dönüşüm uygulamalarında vatandaşın nitelikli çevre koşullarına sahip depreme dayanıklı konutlarda oturması esas alınmalı, projelendirme aşamalarında sosyal ve kültürel faktörler göz önünde bulundurulmalı ve uygulamalardan elde edilecek rant insan odaklı kullanılmalıdır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin birlikte hareket etmesi kentimiz adına yeni ufuklar açacaktır. Yapı stokunu ağırlıklı olarak imarsız ve ruhsatsız binaların oluşturduğu Adana'da yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Kentsel dönüşümde önemli olan vatandaşla görüş birliğine varılması ve anlaşma zemini oluşturulmasıdır. Daha güvenli ve çağdaş Adana için tüm belediyeler birlikte hareket etmelidir. Yerel yönetimlerin kentsel dönüşümü gerçekleştirirken bakanlığa başvurmadan, işbirliği içinde birlikte atacağı adımlarla daha sağlıklı bir projelendirme ve uygulama sağlanacaktır." - ADANA