İletişimcilerin Sorunları İÜ'de Masaya Yatırıldı
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından "Türkiye'de İletişimci Olmak" konulu panel düzenlendi.
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından
" Türkiye'de İletişimci Olmak" konulu panel düzenlendi.
İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki paneli Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Rasime Ayhan Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Yavuz Tuna verdi.
Prof. Dr. Orhon, iletişimcilerin sadece basın yayın mensuplarından oluşmadığını, insana hitap eden her meslek gurubunun içerisinde bir iletişimci olduğunu, olması gerektiğini vurguladı.
Türkiye'deki iletişim fakültelerinden her yıl 5 bine yakın mezun çıktığını belirten Orhon, aksine alandaki sektörün gittikçe daraldığını ifade etti.
Kitlesel yayımcılığı anlatan Orhon, sanayi, tarım, kültür, eğitim, sağlık, gelenekler gibi konularda bölgelerin koşullarına göre yayın içeriği oluşturulması gerektiğini kaydetti. Orhon, böylece iletişim ağının geliştirilmesinin bu sektörde daha fazla pazar alanı oluşturulmasını sağlayacağını belirtti.
Doç. Dr. Yılmaz da her üniversitenin kendi ders programlarının olması gerektiğini kaydetti. İletişim fakültesi öğrencilerinin donanımlı olmasının önemine işaret eden Yılmaz, mezun olan iletişimcinin en az bir dil bilmesi gerektiğini vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Tuna da bir iletişimcinin asıl görevinin eldeki veriyi daha cazip kılmak olduğunu kaydetti.
Panele, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri de katıldı.
Muhabir: Tuba Karahan
Yayıncı: Önder Felek - MALATYA