Haberler

İhracatın Gözdesi "Kanatlı"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lades Piliç, yılın ilk yarısında 2011 yılının ilk 6 aylık dönemine göre, ihracatını yüzde bin 200 artırarak, 12 milyon 700 bin dolara çıkardı.

Lades Piliç, yılın ilk yarısında 2011 yılının ilk 6 aylık dönemine göre, ihracatını yüzde bin 200 artırarak, 12 milyon 700 bin dolara çıkardı.

Türk Kanatlı Sektörünün öncü firmalarından Lades Piliç Genel Müdürü Bayram Ali Barbaros,

bu artışta, markaya olan güven, hijyenik koşulları ve Lades Piliç'in "Helal Gıda Sertifikası"nın etkili olduğunu söyledi.

Bayram Ali Barbaros, bu yıl ki ihracat rakamları arasında tavuk etinin, Türkiye'nin ihracat kalemleri arasında en hızlı artış gösteren ürün kalemi olduğunu dile getirerek,

Lades Piliç olarak yıllık 30 bin ton tavuk eti ürettiklerini, son 6 aydan beri bunun yüzde 40'ını çeşitli ülkelere ihraç ettiklerini söyledi.

Barbaros, "Tavukçuluk sektörü olarak ülkemizde en modern tesislerde, son derece hijyen üretim alanlarında tavuk eti üretip ihraç ederken, halkımızın tavuk etini yeterince tüketmemesi üzüntü verici. Ülkemizdeki tavuk eti tüketimi kişi başı 19 kilogram dolaylarında seyrediyor. Türkiye'de tüketim yeterli seviye değil. Ancak tüketim artışı devam ediyor" dedi.

Piliç etine yurt dışından büyük talep olduğunu vurgulayan Barbaros, "Lades olarak yılın ilk yarısında 2011 yılının aynı dönemine göre, ihracatımızı yüzde bin 200 artırarak, 12 milyon 700 bin dolara çıkardık" diye konuştu.

Adana'daki tesislerinde, ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi ve ISO 22000 gıda güvenliği kalite sistemine göre üretim yaptıklarını ifade eden Barbaros, kullandıkları son teknoloji ürünü makinelerle tavuk etini el değmeden tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi.

Dünyanın neresinden olursa olsun sektördeki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Barbaros, Türkiye'nin, tavuk eti üreticiliğinde, atılan doğru adımlar neticesinde önemle ivme kazandığını, dünya pazarlarına ucuz maliyetle giren rakiplerine karşı kalite kozunu kullanarak güçlendiklerini bildirdi.

Türkiye'de piliç eti sektörünün gelişimine damga vuran marka olduklarını vurgulayan Barbaros,

tesislerinde İslami usullere uygun kesim yapıldığını, hijyen kuralların en önemli unsur olduğunu, bu sayede müşteride oluşturdukları güvenle girdikleri her ülkede kalıcı yer edindiklerini kaydetti.

TÜRKİYE DÜNYANIN İLK 11 ÜLKESİ ARASINDA

Barbaros, Türkiye'nin 2002 yılında 726 bin 607 ton olan toplam kanatlı eti üretiminin 2011 yılında 1 milyon 613 bin 309 tona yükseldiğine dikkati çekerek, " Öte yandan geçen yıl kesilen tavuk sayısında da önceki yıla göre yüzde 14,1 artış oldu. Kesilen tavuk sayısı 2010 yılında 843 milyon 898 bin iken, 2011 yılında bu rakam 963 milyon 245 bine çıktı. Bunlar Türk tavukçuluğu adına güzel gelişmeler" dedi.

Türkiye'nin kanatlı eti ve sakatat ihracatının 2002 yılında 19 bin 642 ton olarak gerçekleşirken, 2011 yılında işlenmiş kanatlı eti ile birlikte 247 bin 515 tona yükseldiğini vurgulayan Barbaros, "Sektörümüzde öncü olarak yaptığımız üretim ve ihracatla hem bulunduğumuz yöre hem de ülke ekonomisine katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close