Haberler

Iğdır'da Altın Kalemler Şiir Ziyafeti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır’da yapılan, ‘1. Altın Kalemler Şiir Dinletisi’ne vatandaşlar ve protokol üyelerinin ilgisi büyük oldu.

Iğdır'da yapılan, '1. Altın Kalemler Şiir Dinletisi'ne vatandaşlar ve protokol üyelerinin ilgisi büyük oldu.

Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen '1. Altın Kalemler Şiir Dinletisi'ne Iğdır'dan, eğitimci şair Kemalettin Kalkan, Sait Küçük, Yahya Azeroğlu, il dışından konuk olarak; Amasya'dan gazeteci sunucu şair Kasım Alper Özdemir, şair yazar televizyon programcısı Kaan Murat Yanık, Elazığ'dan şair Mahir Gürbüz, Nahçıvan'dan şair Zeynep Nahçıvanlı, Kırşehir'den şair İbrahim Düğer ve Küçük Neşet Mahlaslı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş'tan Ozan Zeki Tunç ve şair Haşim Kalender, Kayseri'den Çıngı Kültür Sanat Dergisi Yayın Sahibi, Kayseri Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Süleyman Karacabey, İzmir'den Fatma Aras katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü vekili Tahir Kaman, Iğdır'da kültürel faaliyetlerin her geçen gün arttığını, edebiyat türlerinden en eskisi olan şiirin ruh zarafetini simgelediğini dile getirdi. Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Şiir", sözcüklerle güzel şekiller kurma sanatıdır sözünü hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kaman, "Sizleri bir nebze günlük hayattan uzaklaştırıp şiirin büyülü ortamıyla buluşturmak istedik. Davetimize icabet ettikleri için şairlerimize, dinletiye eşlik ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Iğdır Valisi Yardımcısı Mevlüt Özmen ise konuşmasında, milletlerin medeniyet seviyesini gösteren en temel unsurların şairlerine, edebiyatçılarına ve ozanlarına, kültürlerine verdiği önemde saklı olduğun söyledi. Özemen, "Bunun çok örneklendirmeye gerek yok! Osmanlı ve atalarımız en tumturaklı zamanlarının nişanesi olarak bütün şairleri yazarları ve edebiyatçılarının çevresinde toplayarak yükselmişlerdir. Bu manada, bildiğiniz gibi her ne kadar uzak doğuda hızla ilerleyen bir teknoloji varsa da dahi! Hala bilim sanat ve kültürü güneşinin batıdan doğuyor sebebinin, batının Amerika'nın bilime sanata ve kültüre verdiği önemdendir. Bu manada bizde Iğdır'ın yerini işaret etmek için böyle bir programı tertipledik" şeklinde konuştu.

Sunuculuğunu Kasım Alper Özdemir ve Fatma Çetin Kabadayı'nın yaptığı dinletiye; Iğdır halkı büyük ilgi gösterdi. Salonu tıklım tıklım dolduran Iğdırlılar, şairler ağzında hoş bir şiir ziyafeti çektiler.

Programda; Ozan Zeki Tunç'un sazıyla doğaçlama yaptığı hoş geldiniz-merhabalar büyük alkış alırken anlattığı nükteli kıssa da oldukça ilgi çekti. Kayseri Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Süleyman Karacabey "Son Cemre", Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer "Selam Getirdim," Bestekar Vural Şahin "Bu Akşam Gidecek yerim olsaydı," Mahir Gürbüz "Unuttun Gülüm", Kemalettin Kalkan "Hadi Git!", Haşim Kalender "Mine mi ne?" Sait Küçük "Dokunma," Yahya Azeroğlu "Ağrı Dağı", Zeynep Nahçıvanlı "Bir şair ölmüş," isimli şiirleriyle dinleyenlerini uzaklara götürdü.

Küçük Neşet Mahlasıyla tanınan Mehmet Şimşek, sazını konuşturmadan önce "Bizim yöremizde çok çalınan bu tarzı sizlerin beğeninize sunacağım", diyerek sazıyla sözünü birleştirdi. Program plaket töreni ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Iğdır Kültür Sarayında yapılan programa; Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Tahir Kaman, il Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gül, organizasyon komite üyeleri, Mehmet Özçelik ve Deniz Atalay Yaldız, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close