Ieee Türkiye Temsilcileri Esogü'de Buluştu
IEEE Türkiye temsilcileri ESOGÜ'de buluştu 38 üniversiteden yaklaşık 200 öğrenci IEEE Türkiye Çalıştayı'na katıldıESKİŞEHİR - Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü üniversite temsilcileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir araya geldi.
IEEE Türkiye temsilcileri ESOGÜ'de buluştu
38 üniversiteden yaklaşık 200 öğrenci IEEE Türkiye Çalıştayı'na katıldı
ESKİŞEHİR - Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü üniversite temsilcileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir araya geldi.
Ülkemizde ve dünyada çeşitli üniversitelerde topluluklar halinde etkinlikler düzenleyen öğrenci topluluğu IEEE dönem toplantısını gerçekleştirmek üzere, çeşitli üniversitelerden temsilcilerin katılımıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde buluştu. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi olan IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcisi Muhammet Taha Korkmaz, düzenlenen organizasyonda yıl içerisinde sürdürülen faaliyetler ile ilgili konuştu. Çalıştayın yaklaşık 200 öğrenci ile beraber gerçekleştirildiğini belirten Muhammet Taha Korkmaz, "Bugün IEEE Türkiye Çalıştayı'nı gerçekleştiriyoruz. Bu sabah itibariyle 38 üniversiteden yaklaşık 200 öğrenciyle beraber çalıştaya başladık. Buraya gelen arkadaşlarımızın birbirleri ile kaynaşıp kendi bağlantılarını kurmalarını hedefliyoruz. Buradaki herkes mühendislik bölümü öğrencisi. Kendimize bir şeyler katmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Sektörün önde gelen insanlarının bizleri kariyer hedefleri konusunda yardımcı olmalarını amaçlıyoruz"
Sektörün önde gelen isimlerinden destek beklediklerini ifade eden Taha Korkmaz, en büyük avantajlarının uluslararası alanda bulunmak olduğunu belirtti. Korkmaz, "Sektörün önde gelen insanlarının bizleri kariyer hedefleri konusunda yardımcı olmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca, yıl içerisinde topluluk bazında yaşadıkları problemleri hakkında birlikte çalışmalarını istiyoruz. Dolu dolu 4 gün hedefliyoruz. IEEE Türkiye'de 90 tane üniversitede bulunmakta ve Türkiye'nin en büyük öğrenci organizasyonudur. Temel hedef olarak insanlık için gelişmiş teknolojiyi baz alıyor ve bu amaç uğruna çalışıyoruz. Bizim en büyük avantajlarımızdan biri de uluslararası alanda da yer alıyor olmamız" şeklinde konuştu.
"IEEE, mesleki teknik organizasyonudur"
Türkiye'de ve dünyada bir çok üniversitede faaliyet yürüttüklerini belirten Korkmaz, şunları belirtti;
"IEEE, mesleki teknik organizasyonudur. Uluslararası yarışmalara katılıyoruz. Projelerimizi uluslararası alanda tanıtma fırsatı buluyoruz. Türkiye'de büyük bir potansiyele sahibiz. Bu tarz organizasyonlar ile bir araya geliyoruz. 28 Nisan 2018 tarihinde Elif Gizem Akkaya Proje Sergisi olacak. Geşmek isteyen kişilerin daha detaylı bilgileri IEEE Türkiye'nin internet sitesinden alabilirler. Son olarak, bu çalıştay için yoğun çaba sarfeden Eskişehir Osmangazi Üniversite'ndeki IEEE öğrencilerine teşekkür ederim."