Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

İçimizden Biri Etkinliğinin Konuğu Dr. Kartal

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Tabip Odası’nın “İçimizden Biri” etkinliğinin konuğu “Diktatörlüğün Psikolojisi” ve Dr. Sadettin Güney’in “Nasıl Geçti Habersiz: Bir Çocuk Cerrahının Anıları” kitabının editörü Dr. Şermin Kartal oldu.

Adana Tabip Odası'nın "İçimizden Biri" etkinliğinin konuğu "Diktatörlüğün Psikolojisi" ve Dr. Sadettin Güney'in "Nasıl Geçti Habersiz: Bir Çocuk Cerrahının Anıları" kitabının editörü Dr. Şermin Kartal oldu. Dr. Kartal "Fikir ve data avcısıyım" dedi.

Adana Tabip Odasınca her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 'İçimizden Biri' etkinliğinde konuşan Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, "İçimizden biri etkinliğine konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesinde okumuş veya ihtisas yapmış ya da Adana'da çalışmış, hekimlik mesleğinin dışında siyaset, sanat gibi tıp dışı çalışmalarında farkındalık yaratmış meslektaşlarımızı davet ederek söyleşi tadında sohbet ediyoruz. Amacımız farklı alanlarda da uğraş veren arkadaşlarımızın bilgilerinden yararlanmaktır" dedi.

Dr. Şermin Kartal ise hekim olup, mecburi hizmetini tamamladıktan sonra İşletme okuduğunu, medikal danışmanlığı ve pazarlama işleriylede uğraşmasının ardından Sağlık Ajansı kurarak reklam ve yayıncılık işi yaptığını kaydederek "Ben kendimi fikir ve data avcısı olarak tanımlıyorum. Çok çalışıp, araştıran bir insanım. Hekimler insanları gerek muayene gerek ruhlarına dokunarak, sohbet ederek insana gerçekten dokunan insanlardır. Bundan edinilen zenginliğin farkında olmak gerekiyor. Hekimlikte olduğu gibi sanatçılarda da konu insan ve yaşamdır. Hekimlik hem bir bilim hem bir sanattır. Her hekim sanata yönelmelidir. Özellikle kitap yazma konusunda çaba harcamanızı istiyorum"şeklinde konuştu.

Türkçe'nin çok zengin bir dil olduğunu çok iyi tanımlamalar kullanılabilen, inanılmaz deyimlerin atasözlerinin bulunduğunu, ama yeterince ve güçlü kullanılmadığını düşündüğünü de sözlerine ekleyen Dr. Şermin Kartal, Prof. Dr. Fathalı M. Moghaddam'ın İran'ın diktatörlük zamanında anne ve babasını kaybettiği için kişisel bir borç olarak görüp, kabul ettiği için yazdığı "Diktatörlüğün Psikolojisi" kitabını 'Dünya Barışında Kadının Rolü' toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a hediye edildiği için önemli bulduğunu telif hakkı alınıp, editörlüğünü yaptığını söyledi. Dr. Kartal, ayrıca Dr. Sadettin Güney'in "Nasıl Geçti Habersiz" adlı bir çocuk cerrahının anıları kitabınıda kendilerinin çıkardığını belirtti.

Katılımcı hekimlerin merak ettiği soruların yanıtlanmasının ardından Doç. Dr. Ökten ve Dr. Menteş, Dr. Kartal'a teşekkür ederek belgesini verdi. Dr. Kartal, editörlüğünü yaptığı "Diktatörlüğün Psikolojisi" kitabını imzaladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title