Hürsiad, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahiroğlu'nu Konuk Etti
(HÜRSİAD), Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahiroğlu'nu konuk etti.
Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği
(HÜRSİAD), Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahiroğlu'nu konuk etti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan ve çok sayıda sanayici ile iş adamının katıldığı söyleşide, Tiryakioğlu, şirketlerin kurumsallaşması konusunda bilgiler verdi.
İş adamı ve sanayicilerin en kısa zamanda kurumsallaşmayla ilgili adımları atmaları gerektiğini ifade eden Tiryakioğlu, şöyle konuştu:
"Kurumsallaşma, şirketleri dünya ticaret ligine taşır, kurumsallığın asıl adı paylaşımdır, aile şirketlerinde aile anayasası ve kurumsallaşma önemlidir. Kurumsallaşmak şirketlerinizin gücünü arttıracağı gibi büyüme sürecini de hızlandıracak ve sizi bir anda dünya ticaret liginin önemli oyuncuları arasına sokacaktır. Yerel ve bölgesel ticaret hane ve şirket olmaktan kurtulmanın, ulusal ve uluslararası ticaretin en önemli aktörleri arasına yer almanın temeli şirketlerinizi kurumsallaştırarak dünya ticaret arenasına taşımaktır."
Tiryakioğlu, kurumsallaşmanın önemine işaret etti ve bu sürecin başlaması ile birlikte sektörlerin daha da geliştiğini dikkat çekti.
Çeşitli urun üreten toplam 12 fabrikalarının bulunduğunu, Gaziantep Mersin, Bandırma, Tekirdağ, Çorum, Kızıltepe, İstanbul, Trabzon ve Samsun'da çeşitli yatırımları bulunduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, sözlerini şöyle konuştu:
"Ürdün Akabe limanı, Irak, Rusya, Sudi Arabistan, Kırgızistan ve Mısır gibi ülkelerde yatırımlarımız devam ediyor. Mercimek, bulgur, bezelye, çeltik yani pirinç, nohut, fasulye, Antep fıstığı ve badem gibi ürünlerle, 80 civarında ülkeyle ticari ilişki içerisindeyiz. Türkiye'nin tüm limanlarını kullanarak 2,5 milyon ton civarında urun hacmi ve 1 milyar 1,300 milyon dolar civarında cirosu olan bir şirketiz. Tiryaki Holding bünyesinde ki şirketlerde yaklaşık bin kişi çalışıyor, bunların 300'ü beyaz yakalı dediğimiz yönetim karomuzdan oluşmaktadır. Tiryaki Gıda 2011 de Gaziantep Ticaret Borsası'nın işlem hacminin yüzde 26'sını gerçekleştirmiştir."
Yoku ve azı paylaşmanın çok kolay olduğunu, ama varlığı paylaşmayı hazmetmenin o kadar zor olduğunu dile getiren Tiryakioğlu, şunları kaydetti:
"Aile şirketleri, hep çoklukta ve varlıkta parçalanmışlar. Bu noktada şirketlerimizi kurumsallaştırmak zorundayız. Bölgemizde aile şirketleri iki türlü ayakta kalıyor. Birisi despotlukla, diğeri ise kurumsallaşmayla. Genelde despotlukla ayakta kalanlar mutlaka orta vadede kişinin hegemonyası bitince şirketler parçalanıyor veya küçülüyor."
- GAZİANTEP