Haberler

Hopa ve İzmir Kruvaziyer Turizmi İçin Birleşecek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hopa’dan gelen heyeti ağırlayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışma yapması gerektiğini belirterek bu konuda Miami’de Hopa ile birlikte tanıtım yapmayı önerdiHopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, meclis başkanı Metin Karaman, Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

Hopa'dan gelen heyeti ağırlayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışma yapması gerektiğini belirterek bu konuda Miami'de Hopa ile birlikte tanıtım yapmayı önerdi

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, meclis başkanı Metin Karaman, Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyelerinden oluşan heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Toplantıda konuşan Demirtaş, kruvaziyer turizminin Türkiye için çok yeni bir alan olduğunu belirterek, "İzmir Ticaret Odası olarak bu konuda çalışmaya başladığımızda, İzmir'e 3 bin kişi geliyordu. 550 bin yolcuya kadar çıktık. Türkiye'de kruvaziyer turizminde çok büyük bir potansiyel var. Özellikle Karadeniz keşfedilmemiş bir yer. Bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için işbirliği ile ortak tanıtım yapmalıyız" diye konuştu.

"MİAMİ'DE ORTAK TANITIM YAPALIM"

2012 yılında kurdukları Türkiye Kruvaziyer Platformu ile Türkiye'deki liman ve iskeleleri bir çatı altında topladıklarını belirten Demirtaş, "Türkiye Kruvaziyer Platformu bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar ile belli avantajlar sağladık. Gerçek potansiyelin değerlendirileceği bir başarı istiyorsak, limanları tek tek değil bir bütün olarak kruvaziyer turizmine açmak lazım. Tek limanla bir şey yapmak mümkün değil. Kuzeydeki istikrarsızlık, Ukrayna'nın durumu Karadeniz'e yansıyor. Dolayısıyla Karadeniz'i programlarına alan şirketler, 2016'ya ertelediler. Ama Hopa'nın bu konuda şansı var. Şehir ve doğa turizmi ön plana çıkmaya başladı. İnsanlar artık daha önce görmedikleri yerlere gitmek, farklı coğrafyalarla tanışmak istiyor. Gemiyle gelen yolcuların gidebileceği kara turlarının da düzenlenmesi gerekiyor. Hopa'ya bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Mart ayında Miami'de birlikte tanıtım yapalım" ifadelerini kullandı.

"FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Hopa'nın kruvaziyer turizminde İzmir'in tecrübelerinden faydalanmak istediğini söyleyen Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek de şöyle konuştu: "Kruvaziyer turizmindeki niyetimiz biri buraya getirdi. Bu alanda tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. İzmir limanında da incelemelerde bulunacağız. Hopa'nın lojistik sektöründe de hatrı sayılır bir tecrübesi bulunuyor."

"KORUNAKLI LİMAN"

Hopa'nın konumu itibariyle Doğu Karadeniz'in doğusunda bulunduğunu ve transit liman olarak kullanıldığını belirten Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, "Dolayısıyla İran ve Kafkasya'ya açılan bir koridor. Özellikle İran ile yapılan ticarette çok büyük önem arz ediyor. Karadeniz kıyısındaki en büyük limanlardan birisi. Aynı zamanda Karadeniz'deki en büyük mendireğe sahip liman olması nedeniyle de korunaklı bir liman. Hem kruvaziyer hem de lojistik konusunda İzmir ile ortak çalışmak istiyoruz. Kruziyer turizmi konusunda fizibilite çalışması yapıyoruz" diye konuştu. Hopa'da Liman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Bölümü öğrencileri arasında değişim programı da yapmak istediklerini belirten Özer, "İzmir'den gelecek öğrencilere burs imkanı sağlayabiliriz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close