Haberler

Her Gün Egzersiz İçin Kendinize Zaman Ayırın

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur fiziksel aktivitelerin hayatın bir parçası haline getirilip sağlıklı bir yaşam için her gün egzersize zaman ayrılması gerektiğini ifade etti.

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur fiziksel aktivitelerin hayatın bir parçası haline getirilip sağlıklı bir yaşam için her gün egzersize zaman ayrılması gerektiğini ifade etti.

Egzersiz yapmak için uygun zamanın beklenmesinin yerine her zaman her yerde fiziksek aktivitenin yapılabileceğini savunan Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, "Egzersiz yapmak için zaman ya da başka koşullar nedeniyle olanak olmadığı düşünüldüğünde, gün içindeki zorunlu hareketler egzersize dönüştürülebilirsiniz. Ailece yapabileceğiniz fiziksel aktivite zamanları oluşturmak, özel araç yerine toplu taşıtları tercih etmek, gidilecek yere varmadan bir kaç durak önce inip yola hızlı bir şekilde yürüyerek devam etmek, asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak, hızlı yürüyüşle alışveriş yapmak gibi egzersizler her gün yapılabilecek egzersizlerdir" şeklinde konuştu.

"FİZİKSEL AKTİVİTE ÇEVİKLİĞİ ARTTIRIR"

Düzenli fiziksel aktivitenin faydalarından da bahseden Okur, "Kas gücü ve vücut esnekliğini geliştirir. Kalp-damar sistemini güçlendirerek dayanıklılığı arttırır. Akıl ve ruh sağlığı açısından da faydalıdır. Düzenli egzersizle kişi gerilimini azaltabilir, günlük baskılardan uzaklaşabilir ve zihnini zinde tutabilir. İdeal vücut ağırlığına ulaşmayı ve yağ dokusunda azalmayı sağlar. Daha iyi motor koordinasyon sağlar. Çevikliği artırır" dedi.

"AKTİVİTENİZİ GÜN İÇİNDE 10'AR DAKİKALIK SEANSLARA BÖLÜN"

Belirli bir program dahilinde ve profesyonel yardım almadan egzersiz yapılacaksa bilinmesi gereken bazı kurallar olduğunu da vurgulayan Okur, "Daha önce hiç egzersiz yapmamış olanlar gün aşırı 10 dakika gibi sürelerle başlamalı ve bunu zaman içinde en az 30 dakika olacak şekilde arttırmalıdırlar. Egzersiz öncesinde yumuşak ve yavaş hareketlerle gererek kaslar ısıtılmalıdır. Ani hareketler ve aşırı yüklenme özellikle daha önceden alışık olmayan bireylerde spor yaralanmalarına neden olabilir. Bilinçsizce yapılan aşırı egzersiz ise sağlık için hareketsizlik kadar zararlıdır. Bilinen bir kronik hastalığı olanlar, egzersiz programlarına başlamadan önce kendilerini izlemekte olan hekime başvurmalıdırlar. Egzersizle birlikte gelen şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığının kalp hastalığı belirtisi olabileceği bilinmelidir. Açık havada yapılacak sporlar için hava kirliliğinin yoğun olmadığı ortamları seçmek dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktadır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close