Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Helalleşme" Kampanyasında Çiftçi Lehine Düzenleme

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: "Bu kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Bu kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır. Çiftçilerimizden de bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz" dedi.

Üstün, DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Helalleşme kampanyası ile ülke genelindeki çiftçiler arasında bölgedeki çiftçilerin pozitif yönde ayrımcılık yapıldığını belirterek, çiftçilerden kampanyadan yararlanmalarının menfaatlerine olduğunu söyledi.

Üstün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in DEDAŞ yetkilileriyle görüşmesi sonucunda Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki tarımsal sulamaya ait elektrik tüketim bedellerinde çiftçiler lehine önemli düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Bakan Çelik'in, çiftçilerin tarımsal sulamaya ait elektrik borçlarının ödemelerine dönük açıklamasını olumlu bulduklarını belirten Üstün, kampanya ile çiftçilerden 2013 yılında tarımsal sulama için kullandıkları elektrik ücretinin yaklaşık 4'te birinin talep edildiğini, 3 yıllık imzalanabilecek kampanyada bölge çiftçisine Türkiye'nin en ucuz elektriğini sağlandığını dile getirdi.

Elektrik dağıtımı yapılan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta tarımsal sulamada kullanılan yaklaşık 4 milyar kilovat saatlik elektriğin yaklaşık yüzde 95'inin kayıp ve kayıt dışı olarak tüketildiğini aktaran Üstün, sulama yapan çiftçilerin sezonluk olarak 100 dönümlük buğday üretimi için 9 bin, mısır üretimi için 7 bin, pamuk üretimi için ise 9 bin lira elektrik ücreti ödeyeceğini kaydetti.

Elektrik borcu olan çiftçilerin desteklemelerinden paraların kesilmesi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının tüm ülke genelindeki çiftçileri kapsamasına rağmen helalleşme kampanyası ya da benzeri bir kampanyayı ise sadece DEDAŞ'ın yaptığını belirten Üstün, şöyle dedi:

"Kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır. Çiftçilerimizden de bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz. DEDAŞ olarak Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre 33 bin çiftçiyi kapsayan Helalleşme kampanyasından yararlanmak isteyen borçlulardan, elektrik borçlarının tamamı yerine sadece yüzde 25'lik kısmını talep ediyoruz. Bu kampanya çiftimiz için tarihi bir fırsattır. Borcu bulanan çiftçilerimiz lütfen kampanya süresi içerisinde bize müracaat etmelerini arzuluyoruz."

DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk ise Mardin'de 9 bin 633 çiftçinin bulunduğunu, tarımsal sulamada kullanılan 5 bini kayıtlı 7 binden fazla kuyunun bulunduğunu belirtti.

Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin, dalgalanmalara sebep olduğunu, aşırı yüklenmelerden de bazı trafoların yandığını belirten Türk, "Mardin'de tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik dalgalanmaları söz konusu. Buradaki salınımların öne geçmek için çalışıyoruz. Kayıp kaçak oranının önüne geçilmesiyle hizmet kalitesini de artırmış olacağız" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel
title