Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Hayvanat Bahçesinin Sakinleri, Yaz Mevsimine Hazır

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda barınan hayvanlar, yaz mevsimi için tasarlanan barınaklara yerleştirildi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Aydın: "Havaların ısınmasıyla özellikle kış döneminde sıcaklığa ihtiyacı olan hayvanları yazlık bahçelere aldık.

YUNUS EMRE GÜNAYDIN - HALİL İBRAHİM TAŞEL - Darıca ilçesinde 80 dönümlük alanda faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın sakinleri, yaz mevsimini geçirecekleri barınaklara yerleştirildi.

Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, AA muhabirine büyük bir botanik parkın içine kurulu komplekste 255 hayvan ve 600 bitki türü bulunduğunu, hayvan nüfusunun 3 bin, bitki sayısının da 8 bine ulaştığını belirterek, Edirne'den Bolu'ya kadar ziyaretçi çektiklerini dile getirdi.

Nesli tükenmekte olan canlıların özenle doğal yaşam standartlarına uygun barınaklarda koruma altında tutulduğunu vurgulayan Gökmen, "Havaların ısınmasıyla özellikle kış döneminde sıcaklığa ihtiyacı olan hayvanları yazlık bahçelerine aldık. Burada farklı türlerde fakat aynı iklimi paylaştıkları hayvanlarla yaşayabiliyorlar. Örnek olarak Afrika bölgesinden zürafalar, zebralar, deve kuşları, nyalalar bir arada yaşıyorlar. Yazlık bahçelerin böyle bir avantajı var" ifadesini kullandı.

"Öğrencileri bilgilendiriyoruz"

Gökmen, çevre ve doğayı koruma konusunda kendilerini sürekli geliştirdiklerini anlattı.

Ziyarete gelen öğrencileri de bilgilendirdiklerini aktaran Gökmen, "İlk yıl başladığımızda 170 bin öğrenciyi bu konu hakkında bilgilendirdik. Şu an sayı 250 bin civarına ulaşmakta. Özellikle bu yıl daha kapsamlı yürütüyoruz" diye konuştu.

Geçmiş yıllara oranla ziyaretçilerinin arttığına dikkati çeken Gökmen, şunları belirtti:

"Bunun nedeni, barınaklardaki peyzaja, botanik parkımızda bulunan bitki türlerine ve hayvanların bakımına daha fazla özen gösteriyor olmamız. Yakın zamanda 4 anakonda, bir kral piton geldi. Üreme dönemiyle lemur, maymun ve birçok canlımızın doğum yapmasıyla nüfusumuz arttı.  Bunlar kaliteli bakım sonrasında ortaya çıkıyor. En önemlisi, hayvanları doğal yaşamda oldukları gibi hissettirmek ve güven duygusu vermek. Bu sağlandığı sürece yeni üyeler aramıza katılıyor. Hayvanat bahçemizin belirli kapasitesi var.

Barınakların yetersiz kalması sonucunda başka hayvanat bahçelerine gönderme koşuluyla dünyadaki nüfusa katkıda bulunuyoruz."

"Hayvanların belirli beslenme programı bulunuyor"

Gökmen, hayvanat bahçesinin İstanbul'a çok yakın olduğuna işaret ederek, Arapların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Ziyaretçilerden hayvanları besleme konusunda dikkatli davranmalarını isteyen Gökmen, "Hayvanların belirli beslenme programı bulunuyor. Bunu gözeterek, aslında bu hayvanların burada sergi amaçlı değil, koruma amaçlı olduğunun farkına vararak gezerlerse daha uygun olur. Onlardan gelecek her katkı hayvanların bakımlarının daha iyi standartlara ulaşması için önemli" değerlendirmesinde bulundu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel
title